Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

TopFest – festivalul berii – deschide pofta de distracție la Tinca!

Vineri, sâmbătă și duminică

TopFest – festivalul berii – deschide pofta de distracție la Tinca!

Chiar dacă a venit toamna, TOP FEST – festivalul berii – dă startul petrecerii, pentru prima dată la Tinca.

În perioada 5 - 7 septembrie 2014, vă invităm în Vadul Băilor Tinca, la distracție, concursuri cu premii în bere și superconcerte. Accesul la eveniment este liber. Vizitatorii vor putea servi bere rece sau produse culinare tradiționale la cele patru terase-restaurant cu specific românesc, se vor putea juca și relaxa în parcul de distracții sau își vor putea face diverse cumpărături, în zona comercială.
În fiecare zi de eveniment, începând cu ora 18,  vom desfășura concursuri interactive cu publicul și vom oferi premii în bere. Serile vor fi pline de premii și voie bună, pentru că se cântă live muzică populară și de petrecere, iar sâmbătă este dedicată exclusiv muzicii dance.
Programul TOP FEST TINCA 2014
VINERI, 5 septembrie
Ora 18:00 Deschiderea evenimentului
Ora 19:00 Concurs 1
Ora 20:00 CORNEL BORZA
Ora 20:30 Concurs 2
Ora 21:00 ALEX DE LA ORASTIE
Ora 21:45 Concurs 3
Ora 22:00 ANGELA RUSU
SAMBATA, 6 septembrie
Ora 12:00 Muzica ambientala
Ora 18:00 Concurs 1
Ora 19:00 DJ CHROM
Ora 20:30 Concurs 2
Ora 21:00 LIRIA - Shakira de Romania
Ora 21:30 LIKE CHOCOLATE
Ora 22:15 F CHARM
DUMINICA, 7 septembrie
Ora 12:00 Muzica ambientala
Ora 19:00 Concurs 1
Ora 20:00 CLAUDIU BORZA
Ora 22:00 RADU BARBURA
Ora 22:30 LUCIAN DRAGAN
TOP FEST TINCA 2014 - festivalul berii - este un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Comunei Tinca. Partenerii principali TOP FEST sunt: VANDANA și CIUC Pils Original.
Turneul TOP FEST 2014 continuă la MARGHITA, de Zilele Municipiului, în parcarea ștrandului, în perioada 12 - 14 septembrie 2014!
Detalii suplimentare despre evenimente puteti găsi accesând www.toppress.ro sau www.topstage.ro
Mihai Dacin

Trimite email

marţi, 11 mai 2021