Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Un viitor mai bun pentru femeile din judetul Bihor”

Astazi, Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea va implementa proiectul

„Un viitor mai bun pentru femeile din judetul Bihor”

Astazi, joi (11 septembrie 2014), la ora 10.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor (în sala de protocol), va avea loc Conferința de lansare a proiectului POSDRU/150/6.3/G/135033 intitulat „Un viitor mai bun pentru femeile din județul Bihor".

Proiectul,  în valoare totală de 1.979.056 lei,  este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Nord-Vest și se va derula pe o perioadă de 18 luni.
Obiectivul general al proiectului constă în cresterea oportunitătilor de ocupare si de construire a unei cariere profesionale pentru femeile din judetul Bihor prin promovarea si constientizarea principiilor incluziunii sociale si egalitătii de sanse, respectiv prin măsuri de crestere a încrederii în sine si de calificare a femeilor. Obiectivul general se va realiza prin organizarea campaniilor de sensibilizare si schimb de bune practici pentru combaterea stereotipurilor, promovarea nevoii reconcilierii vietii profesionale cu cea de familie, programe de calificare si recalificare pentru dezvoltarea competentelor profesionale ale femeilor si programe de sprijin pentru initierea unei afaceri si dezvoltarea carierei.
Implementarea proiectului va produce rezultate de tip output (obtinute la finalul activitătilor planificate) si indicatori de rezultat care contribuie la atingerea obiectivelor asumate. Se estimează că numărul total al participantilor din grupul tintă, 350 de femei, va avea următoarea distributie: 92 de persoane din sistemul autoritătilor publice locale, 10 din organizatii ale societătii civile. Toate cele 350 de femei vor beneficia în mod direct de sprijin prin intermediul celorlaltor activităti, 280 dintre ele urmând să fie selectate la cursuri de calificare.
În cadrul  activității de formare profesională vor fi furnizate următoarele cursuri de calificare: cameristă, lucrător hotelier, administrator pensiune turistică, brutar, patiser, operator introducere, validare si prelucrare date, lucrător în comert, confectioner-ansamblor articole textile, frizer-coafor, manichiurist-pedichiurist, infirmieră, ingrijitor bătrâni la domiciliu.
Proiectul se aliază Strategiei Europene de Ocupare de la Lisabona întrucât contribuie la dezvoltarea pietei muncii prin formare profesională si încadrare a femeilor, stimulând dezvoltarea economică generală ca premiză a ocupării depline.
Proiectul va promova principiul egalitătii de sanse atât în cadrul materialelor de informare cât si în cadrul seminariilor de informare a evenimentelor la care vor fi invitati reprezentantii grupului tintă si alti factori interesati, unde vor fi abordate aspecte privind dreptul la nediscriminare si tratament egal, combaterea stereotipurilor si sublinierea importantei rolului bărbatilor în promovarea egalitătii de sanse între femei si bărbati, organizarea muncii în vederea concilierii activitătii profesionale cu viata familială.
Marius Crețu

Trimite email

marţi, 4 august 2020