Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Săptămâna Mobilității Europene

În perioada 16 - 22 septembrie

Săptămâna Mobilității Europene

Săptămâna Mobilității Europene este o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată de Secretariatul european de coordonare cu sprijinul direcțiilor generale pentru Mediu și Transport al Comisiei Europene.

„Străzile noastre, alegerea noastră"
Între 16 și 22 septembrie 2014, Săptămâna Mobilității Europene reprezintă  oportunitatea autorităților locale europene de a introduce și de a promova măsuri durabile de transport și de a invita cetățenii lor să încerce alternative la utilizarea propiilor autovehicule. Anul acesta, evenimentul se va concentra pe străzile noastre, sloganul ediției din acest an fiind „Străzile noastre, alegerea noastră". Evenimentul încurajează oamenii din întreaga Europă pentru a crea tipul de oraș în care vor să trăiască.
La nivel global, există o mișcare tot mai mare de a „recupera" zonele urbane: locuri de auto-parcare pot fi transformate în mini-parcuri. Pe scurt, în acest an este vorba de realocarea și reproiectarea străzilor și spațiilor publice în favoarea oamenilor.  
Cu ocazia acestui eveniment, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor va organiza o campanie de educație ecologică intitulată  „Îmi pasă!"  în cadrul căreia se vor desfășura acțiuni interactive cu elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială „Dacia" din Oradea, Liceul Teoretic German „Fr. Schiller" Oradea - jocuri de rol, discuții având ca și temă: Cum ar vrea să arate cartierul lui, completarea  unui  eco chestionar pentru  a vedea dacă este un ecologist convins sau nu.
Acesta nu este însă singurul eveniment marcat de APM în această perioadă. Ziua de 16 septembrie a fost declarată de către Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) Ziua Internațională a Stratului de Ozon, în vederea sărbătoririi zilei de 16 septembrie 1987, când a fost adoptat Protocolul de la Montreal privind substanțele care epuizează stratul de ozon. Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, potrivit atribuțiilor ce-i revin, este implicată în prevenirea distrugerii stratului de ozon, prin realizarea inventarelor anuale de substanțe  cloro-fluoro-carbonate, inventarierea și înlocuirea unor substanțe periculoase, dotarea cu recuperatoare la agenții economici implicați, controale privind respectarea întocmai a legislației naționale și  europene, în colaborare cu Garda de Mediu Bihor.
Director executiv,
Sanda Daniela MERCEA
Comp. Relații Publice și Tehnologia Informației
Þîrț Loredana

Trimite email

marţi, 4 august 2020