Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Copiii sunt florile mele!”

Clasa pregătitoare A

„Copiii sunt florile mele!”

„Ada (Pascu Adriana - Ada), fosta mea elevă, și-a adus copilul la mine în clasă! Este cea mai mare recompensă care mi se putea face în cariera didactică. Este cel mai de preț premiu pe care mi l-ar fi putut oferi Ministerul Educației Naționale", ne-a spus doamna profesor dr. Maria Donca, de la Colegiul Național „Iosif Vulcan".

Lacrima din colțul ochiului trăda emoția și întărea mesajul care venea din sufletul larg și bun, deschis și incandescent al doamnei învățătoare.
Pe bănci i-au așteptat pe bobocii clasei pregătitoare A caietele speciale, pe catedră un trandafir alb, gingaș și pur, ca sufletele lor. „I-am așteptat cu un trandafir alb. Cu ei, însă, clasa a înflorit. Copiii sunt florile mele", a opinat doamna învățătoare.
Tabla magică, fermecată, le-a dezvăluit boboceilor" două secrete: catalogul clasei (completat de fiecare cu câte o inimioară în dreptul numelui său) și doi copilași care își iau rămas bun de la Grivei, care o să-i aștepte până se vor întoarce de la școală.
Ca o primă activitate specială, pe o coală A4, fiecare l-a imortalizat pe Tilică, după model și dictare, din linii, puncte și ovale. Cei care știu să-și scrie numele și-au semnat operele, iar pentru ceilalți au semnat părinții.
„La despărțire, le-am sugerat părinților să prelungească bucuria acestei zile speciale din viața copiilor lor și în familie, răsplătindu-i cu o prăjiturică, o jucărie sau o plimbare în parc, pentru ca sărbătoarea să fie deplină", a conchis doamna profesor dr. Maria Donca.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Copiii sunt florile mele!”