Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Liceul Teologic Baptist „Emanuel” a fost inaugurat corpul B de clădire

În prima zi de școală

La Liceul Teologic Baptist „Emanuel” a fost inaugurat corpul B de clădire

Luni, 15 septembrie 2014, înainte să înceapă festivitățile de deschidere a cursurilor în noul an școlar, la Liceul Teologic Baptist „Emanuel" a fost inaugurat corpul B de clădire.

La eveniment, alături de grupul de profesori și elevi, în frunte cu dl director Iosif Curta, au onorat: dl prefect Claudiu Pop, doamna deputat Florica Cherecheș și dl pastor Petru Vidu, ca reprezentant al Bisericii Baptiste „Emanuel".
„Prin mila și cu ajutorul lui Dumnezeu, dar și cu sprijinul unor părinți inimoși ai Bisericii Baptiste „Emanuel" și al Primăriei Oradea, am reușim să finalizăm lucrările de extindere a 10 săli de clasă din corpul B de clădire, și să finalizăm construirea holului de intrare pe spațiul exterior utilizat ca terasă. A fost o vară grea cu șantier de dimineața până seara, dar uitându-ne la rezultat, parcă uităm de povara apăsătoare. Cele 10 săli aveau un spațiu insuficient pentru numărul mare de elevi (în medie 30), fapt care a dus la găsirea unei soluții pentru oferirea unui spațiu generos elevilor noștri. Cu această ocazie, odată început șantierul, am luat decizia să renovăm complet aceste săli, înlocuind instalația electrică, pardoseala, instalația sanitară, ușile, am suplimentat numărul de luminătoare pentru fiecare sală, dar am și zugrăvit...
Ne bucurăm că după două luni și jumătate de muncă, a sosit ziua în care putem  inaugurăm aceste spații", a spus dl director Iosif Curta. 
Deschiderea festivă, în sala mare a Bisericii Baptiste „Emanuel"
În deschiderea festivității, dl director, prof. Iosif Curta, a adresat un cuvânt de bun venit, elevilor, profesorilor, părinților, precum și distinșilor invitați: dl prefect Claudiu Pop, doamna deputat Florica Cherecheș și dl pastor Petru Vidu.
În alocuțiunile rostite, dl prefect, dna deputat și dl pastor au adresat felicitări conducerii liceului, elevilor și profesorilor, dar și părinților elevilor pentru rezultatele constat bune obținute la olimpiade și concursuri școlare, dar și la examenul de bacalaureat, rezultate care situează liceul în fruntea unităților școlare de elită ale județului Bihor.  
Ca element de noutate, din acest an școlar, la „Emanuel", elevii vor purta uniforme.

Încrede-te în Domnul!
„Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta!
Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările" (Prov. 3:5-6)
„Suntem la un nou început de an școlar. Fiecare dintre cei implicați în procesul educațional avem propriile frământări și întrebări. Elevii, de asemenea, pășesc cu teamă sau curiozitate spre noi orizonturi. Ce ne va oferi acest an școlar, tuturor, vom descoperi împreună, încrezători în Dumnezeu.
Așa a trecut un sfert de veac de la deschiderea liceului, conduși de un Dumnezeu care a fost călăuza și stânca noastră și fără de care, asemeni omului lui Dumnezeu de altă dată, nu vrem să mergem mai departe.
Suntem gata să acceptăm că avem nevoie de călăuzire divină în toate „căile" noastre? Provocarea autorului în textul citat este, să o facem din toată inima, cu toată convingerea, știind că există Cineva care știe, cunoaște totul despre noi și poate aduce înfăptuire planurilor noastre, după voia Sa.
Provocările profesorului creștin din zilele noastre sunt de o complexitate imensă. În raport cu Dumnezeu, cât și cu semenii, fie aceștia elevi sau colegi, trebuie să acceptăm, că fiecare faptă sau vorbă implică un devotament profund față de valorile promovate de Hristos.
Înțeleptul Solomon, inspirat, insistă să ne amintească: „nu te bizui pe înțelepciunea ta". Asta e prea de tot, într-o lume în care oamenii au impresia că le știu pe toate. Cred că în aceasta constă paradigma, să recunoaștem și să acceptăm că numai cu ajutorului providențial al Lui Dumnezeu avem parte de reușită.
Urmează alți ani, în care trebuie să-i învățăm, așadar, pe elevii noștri poruncile Lui Dumnezeu, în cadrul fiecărui obiect de studiu..."
Am citat din cuvântul dlui director Iosif Curta.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Liceul Teologic Baptist „Emanuel” a fost inaugurat corpul B de clădire.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 17 octombrie 2019