Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tradiția bunelor rezultate impune mereu ridicarea ștachetei

La Școala Gimnazială „Dacia”

Tradiția bunelor rezultate impune mereu ridicarea ștachetei

Chiar dacă am participat și la alte unități de învățământ, luni, 15 septembrie 2014, la festivitățile primei zile de școală, ceva ne-a atras ca un magnet spre școala fanion pe care o cunoaștem cel mai bine.

„Ca de fiecare dată, deschiderea anului școlar este și va fi întotdeauna o sărbătoare.
Astăzi (luni - n.n.) este zi importantă pentru noi toți, care suntem aici, deoarece din acest moment, copiii au prioritate", a spus dl director, profesor dr. Florian Hava, și a enumerat din rezultatele frumoase obținute de elevii și dascălii acestei școli reprezentative a județului nostru în anul școlar trecut. Participarea elevilor la 4 concursuri internaționale, 21 naționale, 4 interjudețene, 4 județene și 4 locale; din cei 1.150 de elevi participanți, 872 au obținut premii și mențiuni; 7 elevi au reprezentat școala și județul la olimpiadele naționale, în urma cărora s-au obținut o mențiune și un premiu special; s-au încheiat 61 de parteneriate la nivel local, județean și național; la Evaluarea Națională a elevilor din clasele a VIII-a, un elev a obținut nota 10 la limba română și 6 nota 10 la matematică; dintre cei trei elevi care au finalizat Evaluarea Națională cu nota 10 la nivel de județ, unul a fost de la Școala „Dacia"; admiterea în clasa a IX-a pentru elevii claselor a VIII-a a fost un succes, toți elevii au fost admiși la liceele și la profilurile pe care și le-au dorit.
Școala Gimnazială „Dacia" a organizat: olimpiada locală de matematică, olimpiada locală de limba și literatura română, olimpiada județeană de chimie; a sprijinit desfășurarea la Oradea a concursurilor interjudețene „Grigore Moisil" și „Raluca Ripan"; a fost centru județean pentru concursul național de titularizare educatoare - învățători...
Începem cursurile anului școlar 2014-2015 cu speranța că toate realizările și eforturile noastre vor da roade bogate, iar voi, dragi elevi, veți beneficia de servicii educaționale eficiente. În același timp, așteptăm din partea voastră dorința de-a învăța, muncă temeinică și respectul pentru ceea ce vă punem la dispoziție", a mai spus dl director.
Cu siguranță, mesajul dlui director a fost receptat diferit, mai cu seamă de cei mai mici „soldați" ai școlii, „boboceii" din clasele pregătitoare (îndrumate de prof. Cobe Simona, Negruț Gabriela, Cuc Ana, Floruț Maria și Leț Lucia), care nu au înțeles exact cum stau lucrurile cu evaluarea națională și de ce nu au ei manuale în prima zi de școală, dar vor crește ei și vor fi mândria școlii și a părinților!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tradiția bunelor rezultate impune mereu ridicarea ștachetei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019