Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Cîmpani, respirăm natură

Proiectul „Culture and Environment”

La Cîmpani, respirăm natură

În cadrul proiectului școlar multilateral european Comenius „Culture and Environment", Școala Gimnazială „Georgiu Popa", Cîmpani, prin gazdele sale, director Mihaela Morar, profesoarele Denisa Lucuța (coordonator proiect), Anca Boldor, Elena Rengle și Monica Nica (membri) a avut ca invitați, marți, 16 septembrie, doi reprezentanți ai Regiei Naționale a Pădurilor, Administrația Parcului Natural Apuseni.

Este vorba de domnul director Alin Moș și domnul George Costea, responsabil cu relațiile cu comunitățile și educația ecologică, care le-au vorbit elevilor despre tipurile de poluare întâlnite între granițele Parcului Apuseni și efectele lor asupra animalelor, habitatului natural al acestora și asupra bunăstării oamenilor.
Această vizită a fost o continuare a celei desfășurate luni, 8 septembrie, când copiii, 16 la număr, deși în vacanță, au luat parte la activitatea interactivă cu tema „Parcul Natural Apuseni - armonia mea cu natura" de la sediul Administrației Parcului primind răspunsuri la mult așteptatele întrebări „De ce? Când? Cum? Cu ajutorul cui? Care sunt beneficiile conservării naturii/respectiv acest parc?" legate de Parcul Natural Apuseni.
Acest start dat de Proiectul Comenius „Culture and Environment", care se desfășoară în perioada 2013-2015 în parteneriat cu șase țări europene și finanțat de Comisia Europeană se va dori o înlănțuire a mai multor activități de parteneriat din care copiii să învețe cât mai multe despre protejarea și conservarea mediului natural pentru o viață trăită în armonie cu toate făpturile și cu natura.
Denisa Lucuța
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Cîmpani, respirăm natură.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019