Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Proiectul Europe thinks! Europe acts! Europe wins! în cursa Euroscola

„Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes”

Proiectul Europe thinks! Europe acts! Europe wins! în cursa Euroscola

Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea anunță participarea la Concursul Național pentru liceeni „Euroscola”, ediția a VII-a (2014-2015), desfășurat anul acesta sub genericul „Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes”.

Proiectul Colegiului Național Emanuil Gojdu" Oradea se intitulează „Europe thinks! Europe acts! Europe wins!", iar perioada de desfășurare este 3 septembrie - 9 octombrie 2014, perioadă ce cuprinde stadii de selecție, documentare, mediatizare, concepere/realizare a proiectului și înscrierea proiectului în concurs.
Scopul proiectului derulat se identifică cu următoarele:
*Informarea colectivului de elevi, atât privind modul în care se organizează Uniunea Europeană prin structurile sale interne, precum Parlamentul European și Comisia de Ocupare a Forței de Muncă și Ajutor Social, cât și în legătură cu acțiunile pe care aceasta le întreprinde spre beneficiul tinerilor cu vârste cuprinse între 15-24 de ani;
*Implicarea elevilor în cadrul unui mediu nonformal de dezvoltare a capacităților comunicative, oratorice, de dezbateri;
*Conștientizarea problemelor cu care tineretul european se confruntă, prin ,,Apelul la acțiune pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor", corelate cu metode de a eficientiza sistemul educațional, piața muncii și proiectele în curs de derulare destinate tinerilor, în vederea formării profesionale.
Dintre obiectivele proiectului amintim:
*familiarizarea elevilor cu procedurile legislative la nivelul instituțiilor europene, ce au un impact direct asupra lor, ca viitori cetățeni europeni;
*responsabilizarea elevilor prin simularea rolului de membri ai Parlamentului European și înțelegerea importanței votului decidenților în procesul legislativ European;
*conștientizarea că acțiunile comune și organizate pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor pot asigura din timp un loc de muncă în momentul absolvirii studiilor;
*dezvoltarea abilităților de comunicare, artistice și de lucru în echipă, la elevi.
Echipa de proiect este formată din 24 de elevi ai Colegiului Național Emanuil Gojdu" Oradea și doi profesori coordonatori, prof. Mircea Livia și Georgescu Catălina.
Parteneri ai proiectului nostru până în prezent și cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat, sunt: Centrul Europe Direct Agora Oradea, Universitatea Agora din municipiul Oradea, OviDan și Interact.
În această perioadă au loc activități de implementare a proiectului, premergătoare filmării, simulării întregului proces legislativ, ca urmare a propunerii legislative inițiate de Comisia Europeană, cu tema: Împreună pentru tinerii Europei. Apel la acțiune pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor. Simularea va avea loc, sâmbătă, 4 octombrie 2014, ora 12:00 în Amfiteatrul Albastru al Universității Agora.
Ne puteți urmări activitatea și pe pagina de Facebook:
Europe thinks Europe acts Europe wins
Dzițac Ioana,
membru al echipei de proiect
„Europe thinks! Europe acts! Europe wins!"
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul Europe thinks! Europe acts! Europe wins! în cursa Euroscola.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 20 septembrie 2021