Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Proiectul Europe thinks! Europe acts! Europe wins! în cursa Euroscola

„Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes”

Proiectul Europe thinks! Europe acts! Europe wins! în cursa Euroscola

Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea anunță participarea la Concursul Național pentru liceeni „Euroscola”, ediția a VII-a (2014-2015), desfășurat anul acesta sub genericul „Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes”.

Proiectul Colegiului Național Emanuil Gojdu" Oradea se intitulează „Europe thinks! Europe acts! Europe wins!", iar perioada de desfășurare este 3 septembrie - 9 octombrie 2014, perioadă ce cuprinde stadii de selecție, documentare, mediatizare, concepere/realizare a proiectului și înscrierea proiectului în concurs.
Scopul proiectului derulat se identifică cu următoarele:
*Informarea colectivului de elevi, atât privind modul în care se organizează Uniunea Europeană prin structurile sale interne, precum Parlamentul European și Comisia de Ocupare a Forței de Muncă și Ajutor Social, cât și în legătură cu acțiunile pe care aceasta le întreprinde spre beneficiul tinerilor cu vârste cuprinse între 15-24 de ani;
*Implicarea elevilor în cadrul unui mediu nonformal de dezvoltare a capacităților comunicative, oratorice, de dezbateri;
*Conștientizarea problemelor cu care tineretul european se confruntă, prin ,,Apelul la acțiune pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor", corelate cu metode de a eficientiza sistemul educațional, piața muncii și proiectele în curs de derulare destinate tinerilor, în vederea formării profesionale.
Dintre obiectivele proiectului amintim:
*familiarizarea elevilor cu procedurile legislative la nivelul instituțiilor europene, ce au un impact direct asupra lor, ca viitori cetățeni europeni;
*responsabilizarea elevilor prin simularea rolului de membri ai Parlamentului European și înțelegerea importanței votului decidenților în procesul legislativ European;
*conștientizarea că acțiunile comune și organizate pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor pot asigura din timp un loc de muncă în momentul absolvirii studiilor;
*dezvoltarea abilităților de comunicare, artistice și de lucru în echipă, la elevi.
Echipa de proiect este formată din 24 de elevi ai Colegiului Național Emanuil Gojdu" Oradea și doi profesori coordonatori, prof. Mircea Livia și Georgescu Catălina.
Parteneri ai proiectului nostru până în prezent și cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat, sunt: Centrul Europe Direct Agora Oradea, Universitatea Agora din municipiul Oradea, OviDan și Interact.
În această perioadă au loc activități de implementare a proiectului, premergătoare filmării, simulării întregului proces legislativ, ca urmare a propunerii legislative inițiate de Comisia Europeană, cu tema: Împreună pentru tinerii Europei. Apel la acțiune pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor. Simularea va avea loc, sâmbătă, 4 octombrie 2014, ora 12:00 în Amfiteatrul Albastru al Universității Agora.
Ne puteți urmări activitatea și pe pagina de Facebook:
Europe thinks Europe acts Europe wins
Dzițac Ioana,
membru al echipei de proiect
„Europe thinks! Europe acts! Europe wins!"
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul Europe thinks! Europe acts! Europe wins! în cursa Euroscola.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 iunie 2021