Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Mesajul domnului rector Ioan Dzițac

„Acces la succes!” (Motto-ul Universității Agora)

Mesajul domnului rector Ioan Dzițac

Universitatea Agora din municipiul Oradea este o instituție de învățământ superior de drept privat și utilitate publică, fondată în anul 2000 de către Fundația Agora, acreditată în 2010 de către ARACIS și validată de Parlamentul României, prin Legea 59/2012, ca fiind parte integrantă a sistemului național de învățământ superior din România.

La data de 24.04.2012 am fost ales rector de către toate cadrele didactice și studenții Universității Agora, pentru legislatura 2012-2016. Prin Ordinul de Ministru nr. 3887 din 02.05.2012, am fost confirmat în funcția de rector, calitate prin care am fost îndrituit să reprezint legal Universitatea Agora în raport cu ministerul și părțile terțe și să girez legalitatea și recunoașterea diplomelor emise de Universitatea Agora din municipiul Oradea, sub egida Ministerul Educației Naționale, în România, Uniunea Europeană și țările terțe cu care România are acorduri în acest sens.
Deși tânără și mică, cu o singură facultate (Facultatea de Drept și Științe Economice) și un singur departament (Departamentul de Științe Sociale), Universitatea Agora este extrem de dinamică și activă.
În loc de o dezvoltare cantitativă preferăm una calitativă.
Facultatea de Drept și Științe Economice gestionează:
Programe de studii universitare de licență (pentru posesorii unei diplome de bacalaureat):
Domeniul Științe Juridice: specializarea Drept (4 ani, diplomă de licențiat în drept);
Domeniul Științe Economice: specializările Management (3 ani, diplomă de licențiat în științe economice) și Contabilitate și informatică de gestiune (3 ani, diplomă de licențiat în științe economice);
Domeniul Științe Administrative: Poliție locală (3 ani, diplomă de licențiat în științe administrative).
Programe de studii universitare de master (pentru posesorii unei diplome de licență):
Domeniul Drept: specializarea Științe penale și criminalistică (1 an);
Domeniul Management: Managementul resurselor umane (2 ani).
MBA - în colaborare cu Southeastern University din Florida, SUA 9, 12, 16 sau 24 luni).
Programe de studii postuniversitare și formare continuă (pentru posesorii unei diplome de licență sau de master):
Științe penale și criminalistică,
Instituții de dreptul muncii,
Instituții de drept privat,
Managementul resurselor umane,
Audit financiar contabil.
Fără falsă modestie, Universitatea Agora se poate lăuda cu unele performanțe greu de atins chiar de unele instituții academice cu tradiție și de dimensiuni mai mari: 4 centre de cercetare (din care unul internațional), o editură și o tipografie, 5 reviste științifice internaționale în limba engleză (din care una ISI și două BDI), 3 conferințe internaționale în limba engleză, un laborator de informatică, un laborator de criminalistică, 3 săli cu table smart pentru cursuri, videoconferințe, 3 amfiteatre cu peste 100 de locuri, platformă de e-learning funcțională, 5 proiecte POS-DRU în desfășurare ș.a.
Pe planul relațiilor internaționale, în ultimii doi ani Universitatea Agora din Oradea (UAO) a stabilit legături trainice cu mari universități din SUA, India, Rusia și China. S-au efectuat vizite reciproce la nivel de conducere, cadre didactice și studenți, precum și colaborări la nivel științific și didactic (MBA american la UAO, curs de limba română în India, școală de vară pentru studenții UAO în China, conferințe invitate în SUA, India, China și Rusia etc.).
Dacă agreați o educație temeinică, de calitate, prin tehnologii didactice moderne, în deplină transparență și legalitate, Universitatea Agora este alegerea potrivită.
 
În spiritul transparenței totale, la care m-am angajat încă în timpul candidaturii la funcția de rector, vă invit la un dialog via e-mail, la adresa rector@univagora.ro, sau direct la biroul meu, în fiecare luni între orele 11-16.
Universitatea Agora consideră că vechea paradigma „magister dixit” este una total depășită în era hiperinformațională și dorește ca studenții săi și cadrele didactice să fie parteneri reali în procesul activ și creativ de educație, o educație potrivită pentru secolul XXI. Dorim ca studenții noștri să învețe, mai ales, cum să învețe în condițiile exploziei informaționale, iar absolvenții noștri să iasă din facultate, nu cu mintea plină de informații, ci cu una deschisă, formată și pregătită pentru autoeducație.
Urez un cald bun venit studenților din anul I și mult succes tuturor studenților și cadrelor didactice Agora în noul an universitar, 2014-2015, pe care îl declar în mod oficial deschis!
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dzițac

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021