Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 noiembrie 2020
1.*Un autobuz vechi, transformat într-o sală de clasă modernă pentru copiii dintr-un sat. Proiectul a fost sprijinit de peste 1.000 de voluntari, printre care și Simona Halep
.....
O sală de clasă modernă și inedită a fost amenajată pentru elevii din satul Augustin din Brașov într-un autobuz scos din circulaţie, în cadrul unui proiect realizat de Asociația Zi de Bine, împreună cu Natalia Ginghina și Adrian Secal, profesori în programul Teach for Romania, care au pornit campania de strângere de fonduri pentru proiectul EduBuzz, potrivit brasovmetropolitan.ro.

2.*Tiina Peterson, expert în educație timpurie al Ministerului Educației din Estonia: Noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta / Încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate
.....
Pentru că educația timpurie este obligatorie, ,,noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta”, a declarat Tiina Peterson, expert șef al departamentului de educație primară și generală din Ministerul Educației, din Estonia. Aceasta a fost invitată la conferința online SuperTeach de sâmbătâ, 14 noiembrie, Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie. Tiina Peterson a spus că strategia estonă pentru educație timpurie a început cu formarea profesorilor și ,,încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate”...

3.* Educația în Marea Britanie: O privire asupra relației dintre educație și comunitate
.....
Gândindu-mă la care a fost cel mai important aspect al vieţii noastre ȋn străinătate pȃnă ȋn acest moment, mi-am dat seama că educația copilului nostru este răspunsul.
Noi ne-am mutat în Marea Britanie când Irina avea 1 an și 10 luni. Două precizări se impun de la început. Prima este aceea că situația noastră era diferită de a unui emigrant tânăr profesionist care se mută într-o țară străină și care nu are copii; odată ce ai copii, componentele de integrare, socializare și trai devin mai relevante decât cele strict profesionale. Cel puțin, așa a fost pentru mine.
De asemenea, când mă refer la educație, vorbesc despre sensul holistic și comprehensiv al conceptului de educație; voi aborda, astfel, educația nu doar în sensul strict al instituțiilor care oferă aceste servicii, ci și al modului în care un copil se formează prin interacțiunea cu instituțiile culturale, și anume familia și comunitatea...

Prevenirea infracțiunilor de înșelăciune și a tâlhăriilor

În Săptămâna prevenirii criminalității

Prevenirea infracțiunilor de înșelăciune și a tâlhăriilor

Polițiștii de prevenire și proximitate bihoreni au informat persoanele vârstnice despre cum să prevină victimizarea prin infracțiuni de înșelăciune și tâlhărie.

Joi, 2 octombrie 2014, în intervalul orar 11.00 - 13.00, sub sloganul „Fii prudent, poți preveni tâlhăria", polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Bihor și polițiști de proximitate din cadrul Biroului Poliției de Proximitate au derulat activități preventive la Centrul Multifuncțional pentru persoane vârstnice „Ioșia" și la Centrul Multifuncțional pentru persoane vârstnice „Rogerius", din Municipiul Oradea.
Polițiștii bihoreni au abordat cu persoanele vârstnice teme referitoare la prevenirea unor infracțiuni de înșelăciune, precum metoda „Accidentul", pentru a preveni victimizarea acestora.
De asemenea, polițiștii de prevenire și ordine publică au desfășurat activități preventive în două comune bihorene, iar în interacțiunea lor cu cetățenii au abordat subiecte referitoare la prevenirea furturilor din locuințe, din auto, a înșelăciunilor prin S.M.S. sau cu declinări de calități oficiale, pentru a conștientiza populația cu privire la necesitatea adoptării unui comportament preventiv.
Tot joi, 2 octombri, polițiștii bihoreni au desfășurat întâlniri cu grupuri țintă, pe teme de prevenire a violenței în familie și a infracțiunilor de tâlhărie.
Educația rutieră - a cincea temă abordată în Săptămâna prevenirii criminalității
Vineri  - „Ziua educației rutiere"
Vineri, 3 octombrie, în intervalul orar 7.00 - 8.00, polițiștii rutieri bihoreni împreună cu patrulele școlare de circulație au desfășurat activități în zonele adiacente instituțiilor școlare, respectiv la Liceul Teologic Baptist „Emanuel" și la Școala Gimnazială „Floare de Lotus" din Sânmartin.
Tot vineri, 3 octombrie, în intervalul orar 11.00 - 13.00, în Orășelul Copiilor din Municipiul Oradea s-a desfășurat activitatea „ABC - ul circulației pentru cei mici".
Polițiștii de prevenire, rutieri și de proximitate bihoreni au implicat copiii, părinții și bunicii prezenți într-o serie de concursuri pe teme de educație rutieră, expoziții de desene. Totodată, au fost prezentate filme tematice și au fost distribuite materiale informativ - preventive.
Copiii și profesorii prezenți la activități au fost răsplătiți de polițiștii de prevenire bihoreni cu premii și diplome de participare.
Tot vineri, 3 octombrie, în intervalul orar 10.00 - 13.00,  polițiștii de proximitate și polițiștii rutieri bihoreni au derulat activități preventive în unitățile școlare bihorene.
Comisar-șef de poliție Ioana INDRIEȘ,
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Bihor

Trimite email

miercuri, 25 noiembrie 2020