Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Educație rutieră în Orășelul Copiilor

În „Săptămâna prevenirii criminalității”,

Educație rutieră în Orășelul Copiilor

Vineri, 3 octombrie 2014, elevii clasei I, de la Școala Gimnazială „Ion Bogdan”, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 11, îndrumați de doamna prof. Zaha Paula, au participat la o activitate de educație rutieră organizată de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Administrația Imobiliară Oradea, Orășelul Copiilor.

Astfel, în „Săptămâna prevenirii criminalității”, a fost desfășurată acțiunea informativ-preventivă dedicată „Zilei siguranței rutiere”.
În cadrul activității au fost prezentate principalele reguli de circulație și importanța respectării acestora pentru a preveni accidentele rutiere. Cu spontaneitatea și sinceritatea specifice vârstei, copiii s-au întrecut în a da răspunsuri cât mai corecte întrebărilor puse de agenții de poliție care au coordonat activitatea. De asemenea, elevii au avut posibilitatea să adreseze întrebări polițiștilor primind răspunsuri pe înțelesul lor, nu doar pe tematică rutieră, ci și din sfera prevenirii violenței asupra minorilor, a traficului de persoane sau a abuzului asupra minorilor.
La final, toți elevii au fost declarați câștigători și au fost felicitați pentru modul cum au participat la activitate, au primit câte o surpriză din partea organizatorilor, s-au făcut fotografii și, fiind în Orășelul Copiilor, nu putea lipsi momentul de joacă – spre marea bucurie a copiilor! (C.M.)

Trimite email

luni, 19 august 2019