Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul „Opriți timpul”

În cadrul programului „Șanse egale”

Proiectul „Opriți timpul”

În cadrul programului „Șanse egale", Uniunea Femeilor a promovat un nou proiect, denumit „Opriți timpul", în cadrul căruia s-au desfășurat activități dedicate bunicilor și persoanelor vârstnice.

Proiectul și-a propus discuții interactive cu elevii pentru a cunoaște modul de relaționare a acestora cu bunicii și persoanele vârstnice.
S-a evidențiat cu acest prilej rolul persoanelor în vârstă în educația tuturor grupelor de vârstă, prin sfaturi, cunoștințe și experiența pe care acestea le pot pune în slujba copiilor și tinerilor; s-a urmărit, totodată, și  
 întronarea în comunitate a unei atmosfere de bună înțelegere,apreciere și respect reciproc.
Astfel, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Tileagd, sub îndrumarea dlui prof. Alin Crețu, elevii au împărțit fluturași tematici în comuna Tileagd.
S-au mai remarcat în activitățile inițiate și promovate de Uniunea Femeilor elevii clasei îndrumate de prof. Susa Georgeta, de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul", elevii clasei prof. Amalia Artmann, de la Liceul Teoretic German „Fr. Schiller", sub îndrumarea prof. consilier școlar Crina Crețu.
Tot în cadrul proiectului „Opriți timpul",  am organizat, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea, un regal artistic,la care și-au dat concursul: Coțe Sofia, Miko Maya, Lorena Ghib, Julia Crețu, Laura Crețu și Francesca Toth.
Cuvântul de felicitare și mulțumire pentru sărbătoriții zilei a fost pregătit de prof. Voichița Raț. 
Apoi, momentul artistic a fost întregit de membrii unui cenaclu literar care ne-au recitat nestemate ale unor poeți consacrați și debutanți, între care: dr. Lucian Munteanu, Precup Ioana, Costruț Leontina, Voicu David, Ileana Bodi, Horgoș Aurel, Galina Pantea, Boris Belicciu și Mimi Vancea.
Eleva Ștefana Goția a recitat versuri proprii, dar și poezii ale poetei Ana Blandiana, din volumul lansat recent.
Soliști vocali de diferite vârste ne-au pus la suflet mesaje ale folclorului autentic bihorean; ne-au cântat și încântat eleva Denisa Ghib, studenta Adriana Știube și doamna prof. Maria Matei.
Ultimul cuvânt pe portativ l-au avut membrii formației rock de la  „No Cable".
Mulțumim tuturor artiștilor pentru această superbă întâmplare!
Ing. Miorița Săteanu

Trimite email

joi, 28 mai 2020