Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

S-a redeschis activitatea la Centrul de zi pentru copii din Ioaniș

Joi,

S-a redeschis activitatea la Centrul de zi pentru copii din Ioaniș

Începând cu data de 2 octombrie 2014, Asociația Caritas Eparhial Oradea este prezentă în localitatea Ioaniș de lângă Beiuș.

Aici a funcționat în ultimii ani un centru de zi pentru copii gestionat de Congregația Surorilor Minime ale Reginei Purgatoriului.
Joi, 2 octombrie, la ora 14.00, la Centrul de la Ioaniș a fost oficiată rugăciunea Te Deum și a fost sfințit centrul de către preotul greco-catolic Mircea Boța, parohul comunității din Ioaniș și preotul Ioan Mada, protopop de Beiuș. Pr. Boța a mulțumit asociației pentru că a ales să își extindă activitatea și în comunitatea din Ioaniș.
În mijlocul copiilor, al părinților, a directoarei școlii, d-na Aurelia Cristian, a surorii Antoanela și a învățătoarelor de la școală, a președintelui Caritas Eparhial Oradea Olimpiu Todorean și o parte din angajații de la Oradea, părintele protopop i-a încurajat pe toți cei prezenți să acorde importanța cuvenită educației, pentru ca peste ani acești copii să devină oameni de nădejde ai societății.
La ceremonia de deschidere a vorbit și responsabilul Bisericii Penticostale, Marchiș Ioan care le-a mulțumit tuturor celor implicați în activitatea centrului.
În final, Părintele Vasile Șoptea, administratorul Centrului de zi pentru copii Ioaniș, a subliniat faptul că acest centru nu se substituie școlii, ci îi va ajuta pe copii să se pregătească pentru școală. Tocmai de aceea, condiția primirii copiilor la centru este să frecventeze școala. Numai copiii care vor merge în ziua respectivă la școală pot veni după-amiaza la centru.
După încheierea ceremoniei de deschidere a centrului, copiii care frecventează școala în clasele I-IV, au fost invitați să intre în clădirea centrului. Aici, îi așteptau pe mese, pregătite, rechizitele pe care le vor folosi pentru a-și face temele și pentru a se pregăti pentru școală. Ei au fost întâmpinați în 4 săli, pe grupe de vârstă, de cele patru doamne care le vor fi alături în activități și le vor îndruma pașii: Corina Andraș, Anca Onița, Rozinelea Ilea și Katalin Kovacs. În fiecare zi, după școală, între orele 13.00-17.00, copiii vor veni la centru pentru diverse activități. Vor servi aici masa, își vor face temele și se vor juca.
Sărbătoarea s-a încheiat în același loc în care a început, în curtea Centrului de zi. Toți cei prezenți au servit pizza pregătită la Cantina Socială din Oradea a asociației, iar cei mici s-au bucurat de prezența a doi clovni (voluntari la Caritas).
Adela Ghițulescu,
director executiv

Trimite email

duminică, 9 mai 2021