Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Grădinița Nr. 25 este partener în proiectul Comenius cu grădinițe din Franța, Spania, Polonia, Turcia și Grecia

Reuniunea de proiect Comenius de la Oradea

Grădinița Nr. 25 este partener în proiectul Comenius cu grădinițe din Franța, Spania, Polonia, Turcia și Grecia

Grădinița Nr. 25 Oradea desfășoară pe parcursul anilor școlari 2013 - 2015, proiectul european Comenius „A KITCHEN AS BIG AS EUROPE Language awareness in kindergarten"

Activitățile proiectului Comenius vizează 6 grădinițe din Europa (Franța, Spania, Polonia, România, Turcia și Grecia).
Acest proiect comun ne permite: să împărtășim experiența profesorilor din grădinițele noastre profesorilor din diferite țări europene; să descoperim diferite culturi educaționale; să îmbogățim activitatea copiilor; să oferim o motivație puternică și tangibilă pentru copii să învețe unul de la altul.
Preșcolarii ascultă și încearcă să înțeleagă limbi străine diferite, descoperă că prietenii lor din alte țări nu sunt atât de diferiți. Chiar dacă trăiesc departe, ei desenează, cântă, se bucură la fel ca toți copiii. Prin intermediul materialelor prezentate, preșcolarii călătoresc virtual în toată Europa. Pentru a-i motiva mai mult, copiii așteaptă cu nerăbdare vizita  mascotelor Leon și Tola, o bucătăreasă și un cântăreț. Cele două mascote au pornit din Franța, țara coordonatoare a proiectului și au călătorit pe rând în Spania - Palma de Mallorca, Polonia - Baranowo, iar acum se află alături de copiii din grădinița noastră. Gătind o rețetă simplă, prezentată de fiecare țară, copiii sunt mult mai aproape unul de altul, gustând aceleași preparate.
Vizita în România se desfășoară în perioada 6 - 10 octombrie 2014.  Partenerii noștri sunt oaspeții Grădiniței Nr. 25, observând activitatea copiilor și a cadrelor didactice, au făcut cunoștință cu sistemul de învățământ românesc. Miercuri (8 octombrie), au fost primiți la Inspectoratul Școlar Bihor și Primăria Oradea, admirând în  trecerea lor frumusețea orașului nostru.
Cu emoție și bucurie părinții, educatoarele și copiii le-au pregătit o zi cu specific românesc, partenerii noștri fiind prezenți la spectacolul pregătit de preșcolari și degustând preparate tradiționale.
Ziua de joi a fost dedicată cunoașterii frumuseților naturii județului Bihor. În cadrul excursiei de documentare, au fost vizitate Peștera Meziad, Peștera cu Cristale din Mina Farcu, satul românesc din comuna Roșia.
Suntem mândri de participarea noastră într-un proiect cu finanțare europeană!
Director: prof. Lidia Șandor Costea
Coordonator local: prof. Tamara Murgui
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Grădinița Nr. 25 este partener în proiectul Comenius cu grădinițe din Franța, Spania, Polonia, Turcia și Grecia.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 30 martie 2020