Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua internațională a educației

Luni, la C.N. „Octavian Goga

Ziua internațională a educației

Un moment cultural deosebit a avut loc în sala festivă a C.N. „Octavian Goga" Marghita, luni, 6 octombrie, la ora 13.00, cu prilejul manifestărilor de Ziua internațională a educației, organizate de o echipa inimoasă formată din d-na Elisabeta Stan, prof. Mariana Trofin din partea Casei Corpului Didactic, prof. Meda Vlaicu, prof. dr. Liliana Bodor și prof. Ileana Popescu.

Manifestarea a fost deschisă de d-na bibliotecar Elisabeta Stan, coordonator al activității, în prezența directorului general, prof. Marcel-Emil Sas Adăscăliții, a directorului adjunct Manuela Bârza, a consilierului educativ, prof. Margareta Iuhas, a reprezentanților Asociației Cultural-Patriotice „Avram Iancu", a preotului ortodox Filip Constantin și a cadrelor didactice. 
Cu acest prilej, a avut loc o dublă lansare de carte a profesorului și scriitorului Ioan Ciarnău, „Vânătoarea de spioni" și „Cum am învins cancerul". Ambele dovedesc o predilecție spre istorie a autorului, și datorită faptului că a activat ca profesor de istorie, dar și datorită experienței personale.
 Adunarea a fost animată de acordurile de chitară ale grupului folk,  format din elevi ai liceului, coordonat de prof. Veronica Demeter, director al Casei de Cultură a Municipiului Marghita.  Prof.dr. Liliana Bodor a evocat personalitatea și activitatea profesorului Ioan Ciarnău, prezentând și o scurtă recenzie a cărții „Vânătoarea de spioni", o carte închinată sutelor de mii de români martiri ai închisorilor comuniste, ca o recuperare a memoriei colective și avertisment pentru viitor.
 Domnul profesor Ioan Ciarnău și-a motivat dorința de a scrie cartea prin faptul că mult timp urmașii martirilor din rezistența anticomunistă au fost marginalizați. Prin tonul cald, în care a prezentat evenimentele, autorul a reușit să capteze atenția întregului auditoriu format din elevi ai Colegiului, prin veritabila lecție de istorie pe care a oferit-o.
Manifestarea s-a încheiat cu un recital de poezie al elevelor din clasa a X-a C, sub coordonarea d-nei prof. Ileana Popescu și de chitară al grupului folk, condus de d-na prof. Veronica Demeter, grup care a interpretat cântecul închinat învățătorului.
Prof.dr. Liliana Bodor

Trimite email

luni, 21 octombrie 2019