Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tineri împotriva delincvenței!

Campanie de prevenire a delincvenței juvenile…

Tineri împotriva delincvenței!

Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, prin Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității, alături de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Oradea și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Serviciul social stradal organizează o campanie de informare a tinerilor din cadrul centrelor de plasament și caselor de tip familial aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, în scopul reducerii riscului infracțional și victimal al acestora.

 Astfel, în perioada 14 mai – 20 iunie 2008, vor avea loc întâlniri interactive între specialiștii instituțiilor amintite și cei aproximativ 250 de tineri aflați în centrele de plasament și casele de tip familial din mai multe localități bihorene, în cadrul cărora va fi abordată problematica delincvenței juvenile și victimizării minorilor, traficul de persoane, precum și respectarea drepturilor copilului.
 Acțiunile se vor desfășura după următorul calendar:
*14 mai – casele de tip familial “Haiducii”, “Speranța” și “Cireșarii”, din Tinca și Husasău de Tinca;
*21 mai  - Centrul de Plasament Popești;
*28 mai  - casele de tip familial “Bratca” și “Primăvara copiilor” din localitatea Bratca;
5 iunie  - Casa de tip familial “Arc” din municipiul Beiuș;
*în perioada 9 – 12 iunie – Centrul de Plasament nr. 2 din municipiul Oradea;
*în perioada 16 – 18 iunie - Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copiii Străzii din municipiul Oradea.
Obiectivele campaniei:
Prin această campanie, organizatorii și-au propus: informarea tinerilor cu privire la problematica traficului de persoane, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării copiilor, protecția copilului care săvârșește fapte penale, protecția copilului împotriva oricăror forme de exploatare.
În cadrul celor nouă întâlniri, vor fi dezbătute variate, de la delincvența juvenilă și regimul penal al minorilor, adolescența: caracteristici, criza de identitate, cauze ale unor comportamente « dificile »,
minorul infractor - minorul victimă la pedepse și legi, efecte și consecințe ale încălcării legii, protecția copilului împotriva oricăror forme de exploatare, minorii și accidentele rutiere, agresivitatea și formele sale de manifestare, traficul de ființe umane – cauze, condiții, forme de manifestare. (C.A.P.C. al I.P.J. Bihor)

Trimite email

luni, 30 martie 2020