Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Copiii și prietenii lor, animalele

La Școala Gimnazială „Szacsvay Imre”

Copiii și prietenii lor, animalele

Și în acest an școlar, elevii Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre" din Oradea au accentuat grija față de prietenii lor, animalele.

Trăiască animalele!
Elevii claselor a VI-a cunosc bine faptul, că în ziua de 4 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Animalelor și că această zi a fost proclamată, oficial, de Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor, în memoria lui Francisc de Assisi, prietenul naturii și al animalelor.
Elevii școlii s-au conformat evenimentului prin diverse activități.
În 6 octombrie, în sala de biologie a avut loc o festivitate în care s-au prezentat poezii, povești, întâmplări, fotografii care reflectau relația armonioasă dintre om și animale, s-a vizionat un filmuleț educativ despre regulile întreținerii animalelor de companie, s-au interpretat prin dansuri diverse figuri și comportamente animale.
Dragostea și responsabilitatea față de animale s-a manifestat în continuare printr-o activitate de protecție a păsărilor. Câțiva elevi din clasele a VII-a și a VIII-a  au construit căsuțe pe care le-au montat pe copacii aflați în curtea școlii, asigurând păsărilor hrană pe timpul iernii.
Evenimentele s-au încheiat cu o acțiune caritativă, constând în  donații de bani din partea elevilor și cumpărarea a 120 kg de hrană pentru câini.
Miercuri, 15 octombrie, sub coordonarea doamnei profesoare Kincs Gréte, 60 de elevi au vizitat adăpostul fundației SOS DOGS din Oradea. În ciuda ploii și a frigului, toată lumea s-a simțit minunat. În timp ce elevii au avut parte de  educație sanitară și informare asupra funcționării adăpostului, câinii și-au manifestat recunoștința pentru atenție prin lătrat, sărituri și dat din coadă în semn de recunoștință.
Unul dintre câini s-a bucurat de un  noroc teribil. El și-a putut continua viața în siguranța unui nou adăpost și îngrijiri deosebite, oferite de elevul Bence și  părinții lui, care l-au adoptat în acea zi.
Kincs Grete-Eva, profesor de biologie
Dragi copii,
Sunteti niște grozavi!
Felicitări!
Ovi

Trimite email

marţi, 19 ianuarie 2021