Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Nicolae Vatamanu „Odinioară în București

În colecția Planeta București a Editurii Vremea

Nicolae Vatamanu „Odinioară în București

Cea mai nouă apariție în colecția Planeta București a Editurii Vremea este al doilea volum din seria de autor Nicolae Vatamanu „Odinioară în București".

Un mare iubitor al Bucureștilor. Un cercetător atent care s-a aplecat cu dragoste asupra documentelor și care ne povestește cu farmec despre orașul pe cate îl iubim cu toții.
Nicolae Vătămanu s-a născut la 29 noiembrie 1897. A murit în București, într-un bloc prăbușit la cutremurul din 1977.
A fost un doctor cunoscut. A scris numeroase și valoroase cărți despre istoria universală a medicinii. Este unul dintre întemeietorii Catedrei de Istoria Medicinii de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila".
A făcut mii de fotografii în Bucureștii pe care i-a iubit atât de mult. A scris cărți despre întâmplările dramatice, vesele, importante sau mărunte și despre locuitorii orașului, lucruri care altfel ar fi uitate și care merită să fie cunoscute.
Fotografiile s-au pierdut la cutremur.
Au rămas volumele cu povestiri despre lumea, locurile și obiceiurile de altădată din București.
Din cartea aceasta veți afla lucruri inedite despre drumuri și locuri din București, despre lumea și năravurile orașului, despre istoria caselor care mai dăinuiesc și despre cele pierdute pe veci. Și despre oamenii uitați care au trăit în ele.
Cartea este disponibilă aici: ttp://edituravremea.ro/odinioara-in-bucuresti
Constantin Daniel Street

Trimite email

luni, 16 decembrie 2019