Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Jocurile Regionale Special Olympics România 2014

Miercuri și joi, la Oradea

Jocurile Regionale Special Olympics România 2014

Fundația Special Olympics din România, cu sprijinul Fundației Vodafone România și în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, Facultatea de Georgrafie, Turism și Sport - departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, Asociația Down Oradea România, Fundația de Integrare prin Sport a Persoanelor cu Handicap și Fundația Motivation România, organizează Jocurile Regionale Special Olympics România 2014, dedicate persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Competiția va avea loc miercuri și joi (22 și 23 octombrie), la Oradea. Jocurile fac parte dintr-o serie de evenimente prin intermediul cărora încercăm să oferim șansa cât mai multor sportivi Special Olympics, cu abilități reduse, de a participa la competiții sportive.
La eveniment și-au anunțat prezența peste 150 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la diverse asociații, organizații, școli speciale și centre de plasament din Județul Bihor și din regiune. Aceștia vor concura la competiții sportive de gimnastică, badminton, bocce și înot și vor fi însoțiți de către antrenori, profesori, părinți etc.
Competițiile se vor desfășura la Sala de Sport a Universității din Oradea (str. Universității).
Programul întrecerilor
Miercuri, 22 octombrie
Competiții sportive și evaluări medicale :
  • 9,00 - 14,00 - Gimnastică (traseu aplicativ), Badminton și Bocce - Sala de Sport a Universității
  • 9,00 -14,00 - Evaluări ale stării de sănătate
  • 12,00 - 15,00 - Înot (Bazinul CSM Oradea) - competiții preliminare
Joi, 23 octombrie
Competiții sportive și premiere
  • 8,00 - 11,00 - Înot (Bazinul CSM Oradea) - competiții finale
  • 9,00 - 14,00 - Badminton și Bocce (Sala de Sport a Universității) - competiții finale și ceremonie de premiere
Organizarea acestui eveniment este posibilă datorită sprijinului primit din partea: Fundației Vodafone România, Primăriei Municipiului Oradea, Carrefour, Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea, Facultății de Geografie, Turism și Sport - departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie și Serviciului Județean de Ambulanță Bihor.
Cu sprijinul partenerilor noștri, sportivii vor primi o varietate de servicii medicale de calitate, în urma cărora vor beneficia de recomandări în vederea îmbunătățirii funcțiilor restante.
Evaluările medicale, FunFitness și Health Promotion, componente ale programului Sportivi Sănătoși vor fi efectuate de către medici din București și Oradea, dar și studenți ai Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea și ai Departamentului de Kinetoterapie al Facultății de Geografie, Turism și Sport. Toți sportivii participanți vor beneficia de evaluări posturale gratuite oferite de Terranova - Centrul de Protezare și Ortezare din Oradea și de testări ale nivelului glicemiei oferite de Asociația REACT.
Prin intermediul inițiativei Mobile4Good - susținută de Fundația Vodafone România - Special Olympics România își dorește să îmbunătățească monitorizarea ulterioară a sportivilor participanți la evaluările - Sportivi Sănătoși. Abordarea inovativă constă în modalitatea de înregistrare digitală a datelor și în generarea unui lanț de mesaje de avertizare pe telefon, care să le reamintească sportivilor recomandările primite. De asemenea, beneficiarii noștri vor fi astfel îndrumați să-și facă programare la medicul specialist.
„Special Olympics a adus persoanele cu dizabilități intelectuale în atenția comunității, le-a încurajat, arătându-le respect pentru curajul lor. Numai împreună dovedim lumii că există copii și adulți pentru care dorința și voința sunt mai importante decât victoria!" Cristian Țopescu, membru în Comitetul Director Special Olympics România.
Ioana ȘANDOR

Trimite email

sâmbătă, 7 decembrie 2019