Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

IJCCC ȘI MULȚIMILE FUZZY

Aflăm de la dl rector Ioan Dzițac

IJCCC ȘI MULȚIMILE FUZZY

Revista de IT a Universității Agora, IJCCC (International Journal of Computers Communications & Control), aflată în cele mai prestigioase topuri mondiale, va publica în 2015 un număr special dedicat aniversării a 50 de ani de la apariția „mulțimilor fuzzy" (introduse de savantul Lotfi A. Zadeh în 1965)

Câteva statistici, din sursa  [Data from the 2013 Journal Citation Reports® Science Edition (Thomson Reuters, 2014), ISI Web of Science], despre International Journal of Computers Communications & Control (IJCCC, fondatori: I. Dzițac, F.G. Filip și M.J. Manolescu, 2006):
IJCCC ocupă locul 46 mondial la categoria „Automation & Control Systems",
IJCCC ocupă locul 96 mondial la categoria „Computer Science, Information Systems",
IJCCC ocupă locul 15 național, dintre toate cele 45 de reviste românești cotate ISI, precum și locul 1 dintre cele de informatică și calculatoare.
În IJCCC au publicat autori celebri, de la universități celebre, cum ar fi:
Lotfi A. Zadeh, University of California - Berkley (peste 137.000 de citări în Google Scholar),
Ronald R. Yager, Iona College,
J. Edward Russo, Cornell University,
Shimon Y. Nof, Purdue University,
Dov Dori, Israel Institute of Technology & Massachusetts Institute of Technology,
H.J. Zimmerman, Aachen Institute of Technology,
M.Z. Reformat, University of Alberta,
Hani Hagras, University of Essex,
Kaoru Hirota, Tokyo Institute of Technology,
G. Păun & M. J. Perez-Jimenez, University of Sevilla și mulți alții.
În anul 2011, IJCCC a publicat un  număr special dedicat aniversării a 90 de ani de viață a părintelui mulțimilor și logicii fuzzy (Lotfi A. Zadeh, n. 1921).
În anul 2015, se vor împlini 50 de ani de la publicarea articolului „Fuzzy Sets" (L.A. Zadeh, Information and Control, 1965). În onoarea acestui eveniment IJCCC va publica un număr special.
Citiți mai multe AICI.
Etichete: 50, fuzzy, lotfi, sets, zadeh.
Prof. univ. dr. Ioan Dzițac,
Rectorul Universității Agora, Oradea
P.S. Pentru mai multe poze, accesați adresa:
http://univagora.ro/en/university/photos/album/3/

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021