Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târgul de Cariere revine la Oradea în 30 octombrie, la Lotus Center

Târgul se adresează în principal tinerilor cu studii superioare absolvite sau în curs

Târgul de Cariere revine la Oradea în 30 octombrie, la Lotus Center

Peste 1.500 de tineri orădeni sunt așteptați săptămâna viitoare la Lotus Center, la o nouă ediție a Târgului de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de acest tip din România și Republica Moldova. Cei peste 20 de participanți prezenți la târg oferă oportunități de carieră variate în industria auto și a componentelor auto, logistică și transport, domeniul hotelier și industria ospitalității, industria mobilei, IT și software.

Târgul se adresează în principal tinerilor cu studii superioare absolvite sau în curs. Evenimentul se va desfășura în 30 octombrie, între orele 10 și 16, iar accesul este gratuit. Organizatorii au pregătit și o tombolă, cu sprijinul partenerului eJobs: vizitatorii care vin la târg cu CV-ul eJobs completat minim 90% intră în cursa pentru un laptop și un smartphone. De altfel, la standul de consiliere în carieră vizitatorii își vor putea îmbunătăți CV-ul.
„Ediția din această toamnă a Târgului de Cariere se centrează pe interacțiunea directă între tinerii care își caută noi oportunități de carieră și potențialii angajatori. Pe de o parte, vizitatorii au ocazia de a discuta direct cu reprezentanții companiilor unde și-ar dori să lucreze, iar, pe de altă parte, aceștia din urmă au ocazia să recruteze și, totodată, să ia pulsul pieței muncii", a declarat Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.
Partenerii premium ai evenimentului sunt Active Job Consulting, Celestica și Xerox. Active Job Consulting oferă o gamă variată de servicii de resurse umane pentru buna dezvoltare organizațională și a resurselor umane în cadrul companiilor-client. La rândul său, Celestica este unul dintre liderii pieței de producție de electronice prin miile de ingineri angajați, echipa de producție înalt calificată și grupul de servicii eficient. Xerox este liderul mondial al pieței de managementul documentelor și procese de afaceri și oferă servicii diverse, de la procesarea informației la soluții de transport și managementul relației cu clienții, precum și celebra gamă de birotică ce-i poartă numele.
Alături de aceștia, partenerii Târgului de Cariere Oradea sunt eJobs, cel mai mare portal de joburi din România, Faist Mekatronic, furnizor de componente pentru infrastructura telecon și industria auto, și Visma Software, care recrutează în cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare, unde 800 de specialiști creează soluții de afaceri automatizate și cu eficiență crescută. Mai vin la târg angajatori precum: Astor Mueller, Class Furn, Connect Group, Dräxlmaier Group, H. Essers, Isrom Implex, Jobs4Hotels, Lugera, PGS Sofa, Russmedia Tech, T-Systems. Trenkwalder, Vernicolor și VPK Packaging. Mai multe informații despre participanții la Târgul de Cariere Oradea se găsesc pe pagina dedicată: www.targuldecariere.ro/oradea.
Potrivit unui studiu realizat la edițiile din această primăvară de la Iași, Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov ale Târgului de Cariere, tinerii români în căutarea unui loc de muncă sunt interesați mai mult de atmosfera de lucru din cadrul unei companii și de siguranța locului de muncă decât de pachetul salarial oferit. Ieșenii sunt cel mai interesați de antreprenoriat, peste trei sferturi declarând că intenționează să-și deschidă propria afacere în următorii doi ani. Clujenii pun mai mult accent pe existența programelor de dezvoltare a angajaților și pe posibilitatea de a promova, iar candidații sibieni sunt mai interesați de calitatea condițiilor de muncă decât colegii lor din celelalte orașe.
Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova și aduce împreună sute de angajatori și mii de candidați. Proiectul, demarat în 2006 de Fapte, este organizat în fiecare primăvară și toamnă în mari orașe din România și se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât și tinerilor talentați interesați de oportunități de carieră.
www.targuldecariere.ro
https://www.facebook.com/targuldecariere
Popa Luminița

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:07:06 Ora de vară a Europei de Est