Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Curriculum internațional primar

La Școala Gimnazială Internațională Agora

Curriculum internațional primar

„Every successful individual knows that his or her achievement depends on a community of persons together" (Fiecare persoană de succes știe că realizările lui/ei depind de un grup de oameni (comunitate) care lucrează împreună). Paul Ryan

După șapte săptămâni de studiu și muncă în echipă, elevii Școlii Gimnaziale Internaționale Agora, încadrați și în curriculum-ul internațional-Milepost 2, au reușit să finalizeze primul Unit din acest an școlar, cu titlul Living together - Community (Trăind împreună - Comunitate). Acest unit a lărgit orizontul copiilor prin: Geografie, Istorie, Artă, Societate și teme internaționale.
Pe parcursul acestui unit, elevii au cutreierat lumea în lung și în lat și au aflat lucruri importante în legătură cu ceea ce înseamnă orientarea în spațiu, descoperirea continentelor, semnificația hărților politice, geografice și topografice. (Geografie)
Cu sprijinul doamnei președinte a Senatului Universității Agora - Oradea, prof. univ. dr. Manolescu Adriana, elevii au avut posibilitatea de a intra cu ochii minții, de a porni într-o aventură imaginară, chiar și în subsolurile școlii, cu speranța de a găsi acea comoară ascunsă de strămoșii noștri. (Istorie)
Cea mai profundă expresie a creativității umane poate fi redată prin pictură, desen, sculptură, gravură etc. Alături de Alexander Calder și Richard Deacon, elevii parcă și-au dorit ca cineva să poată descifra secretul sufletului lor prin simpla amprentă pe care și-au lăsat-o pe o coală de hârtie, realizând niște lucrări deosebite, dar totodată și interpretabile.(Artă)
Prin munca în echipă și ideea de grup bine sudat, unit, copiii au învățat că tot ceea ce înseamnă religie, cultură, naționalitate, vârstă și reguli trebuie respectate și acceptate pentru a putea duce la bun sfârșit ceea ce ei au început în echipă. (Societate)
Iar dacă toți am purta o mască, am putea construi o echipă, un grup în cadrul unui carnaval din Veneția sau Brazilia. Dacă toți am savura carnea de curcan, am putea participa la o masă rotundă de Thanksgiving Day din America. Dacă toți am dori să vedem cerul acoperit de artificii, am organiza o petrecere de Guy Fawkes Day în Anglia. Și dacă am dori să sărbătorim Crăciunul, Nașterea lui Iisus Hristos, ne-am închina și ne-am ruga împreună pentru iertarea păcatelor noastre într-unul dintre lăcașurile sfinte din întreaga lume. ( Teme Internaționale)
Profesori coordonatori,
Miere Crina & Agape Maria,
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Curriculum internațional primar.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019