Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Campania preventivă „ Siguranță în mediul rural"

În perioada septembrie - octombrie

Campania preventivă „ Siguranță în mediul rural"

Polițiștii de prevenire bihoreni au acționat pentru prevenirea victimizării cetățenilor din mediul rural.

În perioada septembrie - octombrie 2014, la nivelul Județului Bihor s-a derulat Campania preventivă „Siguranță în mediul rural", sub sloganul „Fii preventiv - Alege siguranța!"
În acest context, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Compartimentul Sisteme de Securitate, polițiști rutieriști, de proximitate și de cei din cadrul posturilor comunale de poliție din cadrul I.P.J. Bihor au derulat  o serie de activități preventive menite să contribuie la prevenirea criminalității și la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor din mediul rural.
Campania a avut ca scop informarea cetățenilor cu privire la măsurile de autoprotecție care trebuie adoptate pentru reducerea riscului de victimizare prin diverse tipuri de criminalitate.
Principalele direcții de acțiune ale polițiștilor bihoreni au fost informarea populației din mediul rural în vederea adoptării unor măsuri de reducere a riscului victimal, atât pe linia prevenirii furturilor din locuințe, din autoturisme, genți și buzunare, cât și în vederea prevenirii tâlhăriilor și a accidentelor rutiere. Totodată, polițiștii bihoreni au vizat informarea reprezentanților autorităților locale cu privire la generalizarea sistemelor alternative de asigurare a ordinii si liniștii publice (paza comunală, specializată, voluntari) și informarea elevilor cu privire la măsurile de prevenire a victimizării și a celor antiinfracționale, în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea legii și a normelor sociale.
Un segment important în desfășurarea acțiunilor preventive este reprezentat de informarea populației din mediul rural cu privire la măsurile de protecție pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască și să le adopte pentru a-și spori siguranța proprie, a familiei sale și nu în ultimul rând, a comunității în care trăiește.
Pentru ca populația să conștientizeze necesitatea adoptării unui comportament preventiv, polițiștii bihoreni au organizat la sediile primăriilor, în căminele culturale sau în alte spații din mediul rural, întâlniri cu reprezentanți ai autorităților publice locale, ai minorităților etnice, cu directorii unităților școlare, cu asistenți sociali, factori poștali, reprezentanți ai unor societăți comerciale, reprezentanți ai cultelor religioase și cu alți reprezentanți ai comunităților locale, pentru identificarea și dezbaterea problemelor existente la nivelul comunităților și pentru transmiterea unor mesaje preventive.
În interacțiunea lor cu cetățenii, polițiștii au abordat subiecte referitoare la furturile din buzunare și genți, din locuințe, furturile din auto, înșelăciunile prin SMS și prin metoda „Accidentul", prevenirea accidentelor rutiere, modificări ale Codului Rutier intervenite în cursul lunii septembrie a.c., dinamica accidentelor rutiere și zonele identificate cu risc în ceea ce privește producerea de evenimente rutiere.
Totodată, au fost discutate aspecte referitoare la importanța asigurării antiefracție conform prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și au fost prezentate normele de aplicare a acesteia, cu modificările aduse prin H.G. nr.301/2012, iar polițiștii de proximitate i-au familiarizat pe cetățenii din mediul rural cu privire la conceptul de Poliție de Proximitate.
De asemenea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiștii rutieri și cei de proximitate au organizat 24 de întâlniri cu elevii, cadrele didactice și conducerea unităților școlare, în scopul prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, priorității permanente ale Poliției bihorene în domeniul prevenirii criminalității.
Tematica prezentată de polițiști în interacțiunea lor cu elevii a fost axată pe prevenirea comportamentelor antisociale, prevenirea accidentelor rutiere, a violenței în mediul școlar, răspunderea penală a minorilor etc. 
Totodată, au fost prezentate diferite situații de victimizare în care pot fi implicați minorii și măsurile de prevenire pe care orice persoană le poate lua pentru a evita unele situații de victimizare. 
Astfel, de acțiuni preventive au avut loc în cadrul unor comunități rurale din Tinca, Tileagd, Cefa, Lugașu de Jos, Ceica, Dobrești, Holod, Oșorhei, Biharia, Sălard, Ciumeghiu și Diosig.
Polițiștii bihoreni au distribuit, în cadrul acțiunilor organizate cu cetățenii, diverse materiale informativ - preventive, iar la sediile instituțiilor publice și autorităților locale din mediul rural au fost postate afișe cu recomandări preventive.
Comisar - șef de poliție Ioana INDRIEȘ,
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Campania preventivă „ Siguranță în mediul rural".

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 8 mai 2021