Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Situația actuală a zăcământului de apă geotermală...

Joi, la la sediul Instituției Prefectului

Situația actuală a zăcământului de apă geotermală...

În data de 23.10.2014 la sediul Instituției Prefectului Județului Bihor s-a desfășurat o întâlnire inițiată de către Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice cu privire la situația actuală a zăcământului de apă geotermală, existentă în cadrul perimetrului Oradea/Băile Felix/1 Mai.

La această întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Instituției Prefectului Județului Bihor, Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Gărzii Naționale de Mediu, Administrației Naționale Apele Române, Primăriei Comunei Sînmartin, ai Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, respectiv custodele rezervației naturale Pârâul Pețea, Muzeul Țării Crișurilor.        
În urma discuțiilor care au avut loc cu ocazia întâlnirii s-a stabilit un set de măsuri pe termen scurt și mediu și un calendar de implementare a acestora, în vederea soluționării situației de fapt care a dus la degradarea obiectivelor de conservare din cadrul rezervației naturale:
*realizarea unui studiu complex inițiat de ANRM privind resursele zăcământului geotermal la nivelul perimetrului Oradea/Băile Felix/1 Mai, în scopul evaluării resurselor de ape geotermale. După finalizarea studiului, în conformitate cu rezultatele acestuia, se vor stabili măsurile ce trebuiesc întreprinse în vederea utilizării durabile a zăcământului termal;
*constituirea unei comisii mixte de control compusă din reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, Administrației Naționale Apele Române, Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Ministerului Administrației și Internelor, Administrației publice locale și Inspectoratului de Stat în Construcții, în vederea verificării în teren a situației de fapt a forajelor existente pe raza UAT Sânmartin și aplicarea măsurilor legale ce se impun;
*executarea de către ANRM, în regim de urgență, în imediata vecinătate a Lacului Pețea, a unui foraj cu rol de monitorizare a resurselor de ape geotermale și prezentarea rezultatelor obținute ca urmare a monitorizării efectuate prin forajul menționat;
*continuarea alimentării artificiale a Lacului Pețea, dintr-un foraj situat în imediata vecinătate a acestuia, cu acordul și sprijinul SC Turism Felix SA și ISU Bihor;
*sistarea emiterii licențelor de explorare a zăcământului de apă geotermală la nivelul perimetrului Băile Felix/1 Mai, cu excepția solicitărilor exprese a entităților aparținând Statului român, până la finalizarea studiului complex de evaluare a zăcământului termal inițiat de ANRM.
Claudiu Adrian POP,
prefectul județului Bihor

Trimite email

miercuri, 27 ianuarie 2021