Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferința internațională de calculatoare, comunicații și control (ICCCC 2008)

Joi, în organizarea Universității AGORA

Conferința internațională de calculatoare, comunicații și control (ICCCC 2008)

Joi, 15 mai 2008, a avut loc deschiderea oficială a Conferinței internaționale de calculatoare, comunicații și control (International Conference on Computers, Communications & Control) “ICCCC 2008”, eveniment organizat de Universitatea AGORA în cadrul “Zilelor AGORA”.

Actuala ediție ICCCC 2008 (http://www.iccc.univagora.ro) este organizată la inițiativa și sub coordonarea domnului conf. univ. dr. Ioan Dzițac – șeful Catedrei de Științe Economice din cadrul Universității AGORA, sub egida a doua foruri științifice din cadrul Academiei Române: *Secția IT (președinte, acad. Mihai Drăgănescu) și Forumul pentru societatea cunoașterii (președinte, acad. Florin Filip) *IEEE Romania Section (președinte, Nicolae Þăpuș).
Domnul prof. Dzițac  a beneficiat încă de la început de susținerea, plină de generozitate și profesionalism, a co-președinților fondatori: vicepreședintele Academiei Române - acad. Florin Gheorghe Filip și rectorul Universității AGORA din Oradea - prof. univ. dr. ing. Mișu - Jan Manolescu.
În cadrul ICCCC 2008, pe lângă sesiunea plenară si sesiunile paralele (la care participă peste 100 de invitați, cu o rată de acceptare a lucrărilor de 54%), se desfășoară si un workshop exploratoriu, organizat de către acad. Dan Tufiș (m.c.), directorul Institutului de Inteligență Artificială al Academiei Române, intitulat „De la limbaj natural la soft computing: noi paradigme ale inteligenței artificiale”.
La acest workshop, cu 30 de participanți din țară și străinătate, vor fi expune 13 lecturi cheie.
Cele două evenimente științifice din acest an sunt onorate de prezența savantului Lotfi A. Zadeh, profesor la Universitatea din California - Berkeley, SUA, părintele Teoriei mulțimilor fuzzy, al Logicii fuzzy, Soft Computing-ului și al Calcului în limbaj natural, teorii care au revoluționat profund matematica și informatica actuală și care au aplicații în tehnologia modernă bazată pe inteligența artificială (de la mașinile electrocasnice inteligente, până la computerele de bord ale navelor cosmice).
Din partea Academiei Române au fost invitați să țină conferințe plenare: acad. Florin Filip, acad. Gheorghe Păun, acad. Horia-Nicolai Teodorescu, acad. Dan Tufiș și prof. Ștefan Iancu. Din străinătate, vor ține conferințe invitații: Pierre Borne (Franța), Janos Fodor (Ungaria), Gaston Lefranc (Chile), Stephan Olariu (SUA), Drăgan Radojevic (Serbia) și Athanasios Styliadis (Grecia).
Din România mai participă cu lecturi invitații: Marius Balaș și Valentina Balaș (din Arad), Boldur Bărbat (Sibiu), Vasile Baltac (București), Ioan Buciu (Oradea), Marius Guran (București), Ioana Moisil (Sibiu) și Grigor Moldovan (Cluj-Napoca).
În total, la conferință vor participa peste 100 de cercetători și oameni de știință din 23 de țări: Algeria, Australia, Bulgaria, Chile, Egipt, Franța, Germania, Grecia, Italia, Japonia, India, Irlanda, Iran, Macedonia, Maroc, Olanda, Spania, Serbia, Statele Unite, România, Tunisia, Turcia și Ungaria.
Lucrările celor două manifestări științifice vor fi diseminate prin publicarea a doua volume: *Ø  L. A. Zadeh, D. Tufiș, F. Filip, I. Dzițac (eds), From Natural Language to Soft Computing: New Paradigms in Artificial Intelligence, Ed. Acad. Romane, 2008 *Ø  I. Dzițac, F.G. Filip, M.-J. Manolescu (eds), Proceedings of ICCCC 2008, in IJCCC, Vol.III (2008), suppl. issue, 2008.
Revista – International Journal of Computers, Communications & Control (IJCCC), editor șef, F. G. Filip, editor șef adj. I. Dzițac, managing editor M.-J. Manolescu, este indexată în ISI Thomson Scientific și alte peste zece baze de date internaționale.
Evenimentul care încheie seria de manifestări „Zilele AGORA” este Cursul festiv al studenților de la specializările Management,  Informatica economică și Contabilitate și informatica de gestiune, care va avea loc luni, 19 mai, ora 15.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea (Parcul 1 Decembrie, nr. 1).  Delia FLORIAN

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021