Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Perspective și provocări în dreptul secolului XXI

La Universitatea Agora din Oradea

Perspective și provocări în dreptul secolului XXI

Într-un cadru academic festiv, joi 23 octombrie 2014, ora 16,00 în aula verde a Universității Agora a avut loc deschiderea conferinței Agora International Law Conference (AILC), ediția a VIII-a, organizată în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov.

Ediția din acest an a conferinței s-a evidențiat printr-un caracter practic-aplicativ, organizatorii programând în deschiderea lucrărilor un workshop cu dosar tematic "Opinie public și mass media în spațiul public european". Intervențiile participanților au adus în atenție numeroase aspecte practice din legislația actuală națională și internațională.
La conferință au participat invitați din 10 centre universitare din țară și trei din străinătate : Brașov, Galați, Pitești, Oradea, Cluj-Napoca, București, Iași, Arad, Craiova, Târgoviște, Ungaria, Turcia, Nigeria. Lucrările conferinței vor fi publicate în Agora Internațional Journal of JuriDICAL SCIENCES,  indexată în mai multe baze de date internaționale.
Inaugurarea sălii de procese simulate
 În același spirit al fundamentării cunoașterii părții teoretice specifice domeniului dreptului cu o aplicare adecvată  a cunoștințelor învățate în practică, Universitatea Agora a inaugurat o sală de procese simulate. Astfel, studenții care urmează programele de studii din cadrul Facultății de Drept și Științe economice  vor avea sală amenajată ca sală de judecată în care într-un cadru organizat vor putea, pe de o parte să desfășoare activități practice specifice unui proces de judecată, iar pe de altă parte vor putea iniția și găzdui  concursul anual de procese simulate.
(C.M.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Perspective și provocări în dreptul secolului XXI.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021