Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Campionul grădiniței” – evaluarea proiectului „Kalokagathia”

Astăzi, la Grădinița nr. 20 din Oradea

„Campionul grădiniței” – evaluarea proiectului „Kalokagathia”

Dna Rodica Toda, directoarea Grădiniței nr. 20 din Oradea ne-a invitat, astăzi (vineri, 16 mai 2008), la evaluarea proiectului „Kalokagathia”, la nivelul grădiniței pe care o conduce, o competiție între copiii a trei grupe mari și pregătitoare (grupa mare B, îndrumată de inst. Andrada Șulea și ed. Corina Crăciunaș, grupa pregătitoare A, inst. Lidia Bortoș și Marcela Deac, grupa pregătitoare B, ed. Gabriela Jurcă și Palczert Gyongyi.

Spectacolul micilor vedete
În deschiderea manifestării, echipa de majorete și dansatorii gradiniței, instruiți de profesoara de educație fizică și sport, Mihaela Marișcaș, au încălzit spiritele, și au bine dispus micii spectatori, întrega suflare a unității, inclusiv copiii din grupele speciale, cu toții prezenți la marea competiție sportivă.
De la microfon, inst. Andrada Șulea, cordonatorul de proiect, a organizat totul în careul „magic” din curtea grădiniței.
De la biciclete la ... role!
La startul întrecerii, s-au aliniat mai întâi îndemânaticii fiecărei echipe care au plimbat „oul” în lingură, printre jaloane („oul” în cazul de față a fost de fapt o biluță din plastic). „Campionul” acestei probe s-a dovedit a fi Rebeca.
Dintre jocurile sportive de mare efect, organizatorii s-au oprit la alergarea în sac. Cu doar un singur rateu, pe lista campionilor la acest joc i-am notat pe Marian, Andrada, Sergiu, Iulia, Samira și Ilinca.
A urmat cursa de „urmărire” a bicicliștilor, la care s-au încărcat de glorie: Cristi, David, Tudor, Andrei, Bogdan, Samira, Sebi și Iulia. Trotinetele ne-au părut desuete, dar s-au dovedit a fi atractive, și mult râvnite. Cei mai încercați „piloți” ai trotinetelor au fost, astăzi: Carina, Andrada, Alexandra, Mirela, Victor, Moise, Felix și Răzvan.
La triciclete, a câștigat, detașat, Anamaria, cu „Honda” ei, iar Ilinca Ghemiș, mândră și suverană, ne-a încântat cu o demonstrație de „acrobație” pe role.  
La final, toți câștigătorii au primit premii, constând în diplome. Organizatorii însă au decis ca toți concurenții să primească diplome de participare. Între reprize și la final, toți copiii Grădiniței nr. 20 au făcut mișcare în ritmurile dansante dictate de muzica ce răzbătea de la difuzoare.
Dincolo de motivul evaluării, a fost o activitate cu adevărat reușită, ce se înscrie perfect în rândul manifestărilor desfășurate în cadrul proiectului educațional național „Kalokagathia” în scopul determinării copiilor să facă mișcare, să iubească sportul și să  practice orice gen de mișcare pentru o dezvoltare armonioasă, pentru sănătate și viață activă.
Următoarele manifestări ale proiectului, așteptate cu mare interes de cei mici, vor fi orientarea turistică și excursia. (Ov. Dan) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Campionul grădiniței” – evaluarea proiectului „Kalokagathia” .    

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020