Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Cea de-a V-a ediție a Târgul de Cariere, la Oradea

Joi, la Lotus Center

Cea de-a V-a ediție a Târgul de Cariere, la Oradea

Joi, 30 octombrie 2014, Lotus Center Oradea a găzduit cea de-a V-a ediție a Târgului de Cariere, „cea mai mare rețea de evenimente de acest tip din România și Republica Moldova", după aprecierea Louisei Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

„Cei peste 20 de participanți prezenți la târg oferă oportunități de carieră variate în industria auto și a componentelor auto, logistică și transport, domeniul hotelier și industria ospitalității, industria mobilei, IT și software. Posturile disponibile vizează studenți și absolvenți de facultate cu specializări diverse, cele mai multe oportunități fiind pentru ingineri. Se caută aici candidați pentru: consilier de relații cu clienții, supervizor HR, manager de proiect, asistent administrativ, dezvoltator NET, analist de afaceri, tester, inginer de producție, trainer de producție, inspector de calitate, inginer de teste, chimist, specialist în marketing, operator de logistică, specialist IT, manager de resurse umane, contabil, analist ERP, administrator de flotă auto, electronist, manager de restaurant, personal hotelier pentru vase de croazieră, administrator de pensiune, operator call-center, manager de vânzări, arhitect, manager de logistică, inginer automatist. Locurile de muncă sunt localizate atât în Oradea, cât și în alte orașe, cu varianta relocării: în București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara și Debrecen (Ungaria). Se caută vorbitori de limbi străine: engleză, franceză, germană, italiană, maghiară și rusă, a mai spus Louisa. Organizatorii evenimentului au pregătit și o tombolă, cu sprijinul partenerului eJobs: vizitatorii care vin la târg cu CV-ul eJobs completat minim 90% intră în cursa pentru un laptop și un smartphone. Þinem să subliniem, de asemenea, că și AJOFM-ul este astăzi prezent cu peste 900 de joburi disponibile. Ceea ce este un lucru îmbucurător, zic eu.
Actuala ediție a târgului s-a deschis la Chișinău (în Republica Moldova), a urmat municipiul Iași, apoi Sibiu, Arad (în urmă cu două zile), acum Oradea, săptămâna viitoare avem la Cluj-Napoca (între 4 și 7 noiembrie), cu două târguri consecutive, unul adresat tuturor industriilor, mai puțin IT, unde vom avea peste 30 de angajatori prezenți, iar al doilea eveniment consecutiv va avea loc joi și vineri și este un târg dedicat exclusiv domeniului IT, pentru că în Cluj vom avea peste 30 de angajatori exclusiv din această industrie. După Cluj urmează Brașovul între 12 și 13 noiembrie la Casa Armatei", ne-a declarat, în exclusivitate, Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere    
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cea de-a V-a ediție a Târgul de Cariere, la Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 noiembrie 2020