Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Dl prefect Claudiu Pop a primit delegaţia Ambasadei Republicii Coreea

Joi, la Prefectura Bihor

Dl prefect Claudiu Pop a primit delegaţia Ambasadei Republicii Coreea

Joi, 6 noiembrie 2014, o delegaţie a Ambasadei Republicii Coreea la Bucureşti a fost primită de dl. Claudiu Adrian Pop, prefectul judeţului Bihor, întâlnire ce a avut loc la Prefectura Bihor.

Delegaţia coreeană a fost condusă de Excelenţa Sa Hyo-Sung Park, ambasadorul Republicii Coreea la Bucureşti, însoţit de dl. Oh JoongKeun, consilier.
Dl. Claudiu Pop a prezentat județul Bihor, potențialul pe care acesta îl deține în ceea ce privește dezvoltarea economică și turistică, precum și proiectele mari de investiţii ale judeţului. Domnia sa și-a  prezentat disponibilitatea de a sprijini investitorii coreeni în ceea ce privește rezolvarea problemelor birocratice și administrative pe care le întâmpină în județul Bihor, respectând cadrul legal.  
Excelenţa Sa Hyo-Sung Park și-a exprimat satisfacția în privința potențialului județului de a atrage investiții străine, dar și de a oferi atracții turistice și culturale. Mesajul Excelenței Sale a fost acela de a continua dezvoltarea parteneriatului economic existent între poporul coreean și comunitatea bihoreană, de a transmite mulțumiri și apreciere pentru disponibilitatea de a sprijini stabilirea și dezvoltarea afacerilor coreene în comunitatea locală.
O seară coreeană
Cu acest gând, Ambasada Republicii Coreea în România, în colaborare cu comunitatea oamenilor de afaceri coreeni din Oradea, celebrând excelentele relații existente între comunitățile română și coreeană, a organizat evenimentul intitulat „Seară coreeană", compusă din două părți: un program cultural coreean și „Experimentează bucătăria coreeană".
Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.
„Seara coreeană" a debutat cu alocuțiunile reprezentanților comunității de afaceri coreene din Oradea, fiind urmate de felicitările Excelenței Sale Hyo-Sung Park, ambasadorul Republicii Coreea în România și ale domnului Claudiu Pop, prefect al județului Bihor. A urmat o paradă a costumelor tradiționale coreene, prezentarea fiind realizată de tineri coreeni și români, un spectacol K-Pop aparținând formației orădene de K-Pop, un dans tradițional coreean, un recital de muzică coreeană modern, un cor al Școlii de limbă coreeană compus din 10 elevi români și, în final, o demonstrație de Taekwondo.
În partea a II-a a serii publicul orădean a  putut să guste mâncare coreeană tradițională care este recunoscută ca fiind nu doar delicioasă, dar și foarte sănătoasă.
Evenimentul s-a finalizat cu o donație substanțială făcută de comunitatea de afaceri coreeană (Shinheung Electronics, Vision Digitech și JMI, toate fiind companii susținătoare ale Samsung Electronics) către Casa de Cultură a Sindicatelor, precum și o tombolă cu opt câștigători de produse electronice coreene.
Evenimentul a fost o bună oportunitate pentru a mări vizibilitatea companiilor coreene care operează în Oradea, de a le crește reputația și a le promova numele în cadrul comunității locale, precum și pentru a promova cultura coreeană și a întări cooperarea dintre cele două țări, în special cu ocazia celebrării anul viitor a 25 de ani de relații diplomatice între Coreea și România.
Claudia Timofte,
director Cancelarie Prefectura Bihor
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Dl prefect Claudiu Pop a primit delegaţia Ambasadei Republicii Coreea. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 18 ianuarie 2021