Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activităţi de tip outdoor

Vineri, la Cercul pedagogic al educatoarelor

Activităţi de tip outdoor

Deşi aflate în vacanţă, educatoarele au fost vineri (7 noiembrie 2014) pe „baricade", participând la cercurile pedagogice.

La Grădiniţa Nr. 44 - „Raza de soare", structura Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu" din Oradea, s-au reunit cadrele didactice care predau la grupa mare; la Grădiniţa Nr. 31, cele care au grupa mijlocie, iar la Grădiniţa Nr. 28 - „Nufărul", cele care ţin de grupa mică.
Urmând „Raza de soare", vineri, am fost alături de educatoarele de la grupa mare. Directorul adjunct, doamna prof. Floare Bodea, a deschis reuniunea salutând participanţii la cerc care au umplut sala festivă a grădiniţei, iar responsabilii de cerc, doamna Lucia Golban şi Ana Mărcuţ au prezentat agenda zilei şi temele cercului: Activităţile de tip outdoor - o altă modalitate de parcurgere a curriculumului sau o modalitate prin care vizăm starea de bine a copilului; Principii şi tehnici promovate de noul concept „visible learning"; Proiectarea didactică pe unităţi de învăţare.
Prof. Alexandra Gaja de la grupa mare B ne-a prezentat o „lecţie" filmată pentru a ilustra o activitate de tip outdoor, sugestiv intitulată „Cine-i harnic şi voinic/ bea o gură de lăptic". În demersul educaţional, Alexandra şi copiii au pornit pe „Calea Lactee" de la laptele descoperit în vitrinele magazinelor. Astfel şi-au propus să afle cum se fabrică, cine îl fabrică şi cum ajunge laptele la frigider. Dar nu s-au mulţumim să descopere doar cine îl produce, vizitând o mini fermă de vaci, întorşi „acasă", la grădiniţă, au experimentat, pe grupe, multiplele întrebuinţări ale acestui produs deosebit de hrănitor.
Vizionarea filmuleţului a fost urmată de dezbateri pe marginea „lecţiei" şi a temelor cercului, şi de o informare din partea Inspectoratului Şcolar, informaţii de specialitate.
În ce ne priveşte, concluzia este că „Raza de soare" i-a încălzit şi i-a bucurat pe toţi participanţii la cerc, spulberând regretele pentru schimbarea de program din ultima zi de vacanţă.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Activităţi de tip outdoor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 4 aprilie 2020