Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activitate educativă la Școala din Balc

Suflete mici, fapte mari!

Activitate educativă la Școala din Balc

În perioada 10-14 noiembrie.2014, la Școala din Balc s-a derulat un program educativ inițiat de fundația FICE România, numit „19 zile de activism în scopul prevenirii abuzului și violenței față de copii și tineri", coordonat de prof. consilier educativ, Crăciun Diana.

Școala noastră a ales să participe la acest program pentru a-i informa pe elevi  și pentru a-i forma ca viitori cetățeni responsabili ai României, capabili să înlăture din viața lor și a celorlalți violența. Consider că acest program a avut un impact pozitiv asupra elevilor, implicându-se cu o foarte mare seriozitate în proiectele derulate în școala noastră. Pe parcursul acestei campanii, elevii au pregătit diverse activități pe care le-au prezentat celorlalți. Desigur, profesorul organizator le-a pregătit diverse materiale informative, de exemplu materiale PPT, filmulețe. Elevii din școala noastră s-au implicat activ cu 5 teme  impresionante. Am realizat faptul că elevii au rămas profund îndurerați la filmulețele prezentate, și au recunoscut că această campanie este pentru ei o lecție de viață de la care au învățat foarte multe. Temele derulate în școala noastră au fost: Copiii fără etichete, Violența este durere, Dăruiește dragoste și primești respect, Fără violență, fără victime, Implică-te, tu ești important! La finalul derulării acestui proiect, elevii au realizat diverse planșe, în care au scris diverse mesaje pentru copiii supuși violenței. Chiar dacă sunt elevi de gimnaziu, au demonstrat încă o dată că se pot implica fără dificultate în proiecte emoționante și pot face fapte mari.
Violența reprezintă utilizarea forței și a constrângerii de către un individ, un grup sau o clasă socială. În fiecare zi auzim de copii bătuți, abuzați, dar există foarte multe cazuri despre care nu știm nimic, de aceea prin acest proiect dorim să încurajăm copiii abuzați să apeleze fără teamă la organele de competență, pentru că  pedepsele corporale aplicate copiilor nu sunt o soluție! 
Noi spunem Stop violenței infantile, deoarece toți copiii au dreptul la fericire și la copilărie!
Prof. Crăciun Diana,
consilier educativ
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Activitate educativă la Școala din Balc.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019