Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

În 16 decembrie, ora 17.00, spectacolul

„Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

Centrul judeţean de voluntariat Bihor (în prezent cu 56 de voluntari activi, elevi şi studenţi) din cadrul Proiectului Engleză pentru viaţă, coordonat la nivel național de Asociația Shakespeare School pentru Educaţie, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor (DGASPC BH) vă invită la spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet".

Spectacolul „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet" se adresează tuturor oamenilor care îşi doresc să participe la un spectacol caritabil în preajma sărbătorilor de iarnă şi să îi ajute pe cei mai puţin norocoşi, care au nevoie de ajutor. Fondurile donate se vor îndrepta sub formă de cadouri de Crăciun către copiii din centrele de plasament aparţinând DGASPC BH. Orice ajutor contează şi va fi de mare folos.
Ne dorim să descoperim împreună spiritul Crăciunului în cadrul spectacolului caritabil, care va face deliciul spectatorilor prin numere de teatru, muzică, dans şi nelipsitele colinde. Iar, nelipsitul Moș Crăciun îşi va face apariţia cu mici surprize pentru copilaşii prezenţi la spectacol!
Spectacolul va avea loc în data de 16.12.2014, la ora 17.00, în Sala de jocuri sportive a Universităţii din Oradea.
Dacă vreţi să vă alăturaţi evenimentului nostru şi astfel să facem împreună sărbătorile mai frumoase pentru persoane nevoiaşe din propria comunitate şi, implicit, pentru sufletele noastre, vă rugăm să completaţi formularul de înregistrare de la adresa:
http://goo.gl/forms/u4IOdlLhBF
Mulţumim anticipat tuturor oamenilor de bine!
Arată că și ție îți pasă! Te aşteptăm alături de noi!
Puteţi urmări activităţile Centrului judeţean de voluntariat Bihor pe pagina noastră de Facebook: Proiectul Engleză pentru viață - Bihor .
Coordonatoarele centrului județean de voluntariat Bihor,
lector dr. Marinău Andrada,
eleva Dzițac Ioana       

Trimite email

luni, 27 septembrie 2021