Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

În 16 decembrie, ora 17.00, spectacolul

„Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

Centrul judeţean de voluntariat Bihor (în prezent cu 56 de voluntari activi, elevi şi studenţi) din cadrul Proiectului Engleză pentru viaţă, coordonat la nivel național de Asociația Shakespeare School pentru Educaţie, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor (DGASPC BH) vă invită la spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet".

Spectacolul „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet" se adresează tuturor oamenilor care îşi doresc să participe la un spectacol caritabil în preajma sărbătorilor de iarnă şi să îi ajute pe cei mai puţin norocoşi, care au nevoie de ajutor. Fondurile donate se vor îndrepta sub formă de cadouri de Crăciun către copiii din centrele de plasament aparţinând DGASPC BH. Orice ajutor contează şi va fi de mare folos.
Ne dorim să descoperim împreună spiritul Crăciunului în cadrul spectacolului caritabil, care va face deliciul spectatorilor prin numere de teatru, muzică, dans şi nelipsitele colinde. Iar, nelipsitul Moș Crăciun îşi va face apariţia cu mici surprize pentru copilaşii prezenţi la spectacol!
Spectacolul va avea loc în data de 16.12.2014, la ora 17.00, în Sala de jocuri sportive a Universităţii din Oradea.
Dacă vreţi să vă alăturaţi evenimentului nostru şi astfel să facem împreună sărbătorile mai frumoase pentru persoane nevoiaşe din propria comunitate şi, implicit, pentru sufletele noastre, vă rugăm să completaţi formularul de înregistrare de la adresa:
http://goo.gl/forms/u4IOdlLhBF
Mulţumim anticipat tuturor oamenilor de bine!
Arată că și ție îți pasă! Te aşteptăm alături de noi!
Puteţi urmări activităţile Centrului judeţean de voluntariat Bihor pe pagina noastră de Facebook: Proiectul Engleză pentru viață - Bihor .
Coordonatoarele centrului județean de voluntariat Bihor,
lector dr. Marinău Andrada,
eleva Dzițac Ioana       

Trimite email

joi, 24 iunie 2021