Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pe primul loc - echipajele liceelor „L. Blaga” și ”I. Vulcan”

Joi, în finala concursului „Cel mai bun câștigă”

Pe primul loc - echipajele liceelor „L. Blaga” și ”I. Vulcan”

În finala celei de-a VIII-a ediții a concursului interliceal „Cel mai bun câștigă”, desfășurată, astăzi (joi, 22 mai 2008), la Casa de Cultură a municipiului Oradea, s-au întâlnit echipajele Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, Colegiului Economic „Partenie Cosma”, Liceului de Artă, Liceului Teoretic „Lucian Blaga” și Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan”. Concursul este organizat de Casa de Cultură a municipiului Oradea și Inspectoratul Școlar.

Pentru prima oară, în cele opt ediții ale concursului, pe primul loc s-au situat două echipaje, la egalitate de puncte (92 de puncte): Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”, a ținut să sublinieze prof. Alexandru Pop, directorul Casei de Cultură a municipiului, președintele juriului. Pe locul III, s-a clasat echipajul Liceului de Artă (cu 91, 5 puncte), urmat de cel al C. E. „Partenie Cosma” (cu 91 de puncte) – locul IV, și echipajul C.N. „Emanuil Gojdu” (cu 86 de puncte) – locul V.
Egalitate la proba teoretică
În deschiderea competiției, echipajele au luat loc la masă pentru proba teoretică ( de recunoaștere a unei imagini din albumul municipiului reprezentând clădiri monument importante ale urbei de pe Crișul Repede, precum și de răspuns la o întrebare). La această probă, toate echipajele au luat maximum de puncte, pornind cu șanse egale în escaladarea „Everestului”.
Meda Horjan (moderatorul concursului) a invitat apoi pe scenă reprezentanții echipajelor pentru proba artistică (interpretare live a unei piese muzicale la alegere, recitarea unei poezii, pregătite de concurent, probele de dans și de mimică).
Rezultatele probei literare au fost comunicate de poetul Lucian Scurtu, membru al juriului. Pentru această probă fiecare echipaj a avut de trimis organizatorilor un eseu pe tema „Cât de dreaptă și nedreaptă este societatea în care trăiești”. Lucrările au fost notate cu 3  puncte (Lic. de Artă, Lic. Pedagogic și C.N. „E.Gojdu”) și respectiv, 4 puncte (C.E. „P. Cosma” și Lic. T. „L. Blaga”). Așa încât, la final, clasamentul a arătat așa cum l-am prezentat în deschiderea articolului: locul I – Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” și Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, locul III – Liceul de Artă, locul IV – Colegiul Economic „Partenie Cosma”, locul V – Colegiul Național „Emanuil Gojdu”. Echipajele de pe locul I urmau să primească din partea dlui prof. Alexandru Pop, directorul C.C.M., câte 400 de lei fiecare echipaj, iar reprezentanții Liceului de Artă, 200 de lei, pentru locul III.
Spectacolul a fost frumos, iar „vina” pentru concepție și realizarea artistică o poartă artiștii și îndrumătorii celor cinci școli concurente.
Nemulțumiți de prestația juriului au fost și vor fi la orișice concurs (notele acordate mai cu seamă la proba de dans au lăsat un gust amar și au ridicat multe semne de întrebare, vizavi de modul cum au fost cotate tema, mesajul și realizarea artistică).  
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Pe primul loc  - echipajele liceelor „L. Blaga” și ”I. Vulcan”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 8 august 2020