Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Pe primul loc - echipajele liceelor „L. Blaga” și ”I. Vulcan”

Joi, în finala concursului „Cel mai bun câștigă”

Pe primul loc - echipajele liceelor „L. Blaga” și ”I. Vulcan”

În finala celei de-a VIII-a ediții a concursului interliceal „Cel mai bun câștigă”, desfășurată, astăzi (joi, 22 mai 2008), la Casa de Cultură a municipiului Oradea, s-au întâlnit echipajele Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, Colegiului Economic „Partenie Cosma”, Liceului de Artă, Liceului Teoretic „Lucian Blaga” și Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan”. Concursul este organizat de Casa de Cultură a municipiului Oradea și Inspectoratul Școlar.

Pentru prima oară, în cele opt ediții ale concursului, pe primul loc s-au situat două echipaje, la egalitate de puncte (92 de puncte): Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”, a ținut să sublinieze prof. Alexandru Pop, directorul Casei de Cultură a municipiului, președintele juriului. Pe locul III, s-a clasat echipajul Liceului de Artă (cu 91, 5 puncte), urmat de cel al C. E. „Partenie Cosma” (cu 91 de puncte) – locul IV, și echipajul C.N. „Emanuil Gojdu” (cu 86 de puncte) – locul V.
Egalitate la proba teoretică
În deschiderea competiției, echipajele au luat loc la masă pentru proba teoretică ( de recunoaștere a unei imagini din albumul municipiului reprezentând clădiri monument importante ale urbei de pe Crișul Repede, precum și de răspuns la o întrebare). La această probă, toate echipajele au luat maximum de puncte, pornind cu șanse egale în escaladarea „Everestului”.
Meda Horjan (moderatorul concursului) a invitat apoi pe scenă reprezentanții echipajelor pentru proba artistică (interpretare live a unei piese muzicale la alegere, recitarea unei poezii, pregătite de concurent, probele de dans și de mimică).
Rezultatele probei literare au fost comunicate de poetul Lucian Scurtu, membru al juriului. Pentru această probă fiecare echipaj a avut de trimis organizatorilor un eseu pe tema „Cât de dreaptă și nedreaptă este societatea în care trăiești”. Lucrările au fost notate cu 3  puncte (Lic. de Artă, Lic. Pedagogic și C.N. „E.Gojdu”) și respectiv, 4 puncte (C.E. „P. Cosma” și Lic. T. „L. Blaga”). Așa încât, la final, clasamentul a arătat așa cum l-am prezentat în deschiderea articolului: locul I – Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” și Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, locul III – Liceul de Artă, locul IV – Colegiul Economic „Partenie Cosma”, locul V – Colegiul Național „Emanuil Gojdu”. Echipajele de pe locul I urmau să primească din partea dlui prof. Alexandru Pop, directorul C.C.M., câte 400 de lei fiecare echipaj, iar reprezentanții Liceului de Artă, 200 de lei, pentru locul III.
Spectacolul a fost frumos, iar „vina” pentru concepție și realizarea artistică o poartă artiștii și îndrumătorii celor cinci școli concurente.
Nemulțumiți de prestația juriului au fost și vor fi la orișice concurs (notele acordate mai cu seamă la proba de dans au lăsat un gust amar și au ridicat multe semne de întrebare, vizavi de modul cum au fost cotate tema, mesajul și realizarea artistică).  
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Pe primul loc  - echipajele liceelor „L. Blaga” și ”I. Vulcan”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 6 mai 2021