Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Balul Bobocilor la Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta

„Made in Turkey”

Balul Bobocilor la Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta

Un mod plăcut de a-i întâmpina pe bobocii claselor a IX-a, într-o altă etapă a vieții cum ar fi adolescența, este „Balul Bobocilor".

Așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, tradiționalul bal al bobocilor, de la Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta, s-a desfășurat joi seara,  la Casa de Cultură „Zilahy Lajos" Salonta. Acesta a fost organizat de elevii clasei  a XII-a A, susținuți de diriginta lor, d-na prof. Neaga Florica  Maria.
Tema aleasă  de către elevii clasei a XII-a A a fost „Made in Turkey".
Emoțiile au fost mari pentru cele 6 perechi  de concurenți, din clasele a IX-a, care s-au întrecut pentru mult râvnitul titlu de Miss și Mister Boboc. O primă probă de concurs  a bobocilor a fost  prezentarea în rime și costumarea lor,  precum tema balului;  urmată de probe de cultură generală și probe distractive.
Concurenții au oferit tot ce-au avut mai bun, în cele 5 probe pe care le-au susținut, pentru a impresiona juriul care, l-a sfârșitul probelor, i-au declarat Miss Boboc pe Denisa Radu și Mister Boboc pe Casian Herpuț. Pe locul II s-au clasat Monica Cseszlo și Raul Vidican, iar pe locul III - Natalia Buzgău și Dorinel Neaga.
Prezentatorii Alpinia Fildan și Ioan Matiu au reușit să mențină atmosfera plăcută pe toată durata spectacolului.
De întreţinerea atmosferei s-au ocupat și invitații speciali. Edina Bodor, câștigătoarea Festivalului Internațional „Eurotim" 2014 a interpretat muzică ușoară și muzică populară. Tot prin muzică au impresionat publicul și Mădălina Birta, elevă în clasa a IX-a A și Alexandru Decsei din clasa a XI-a A de la același liceu.
La rândul lor, elevii clasei organizatoare au pregătit și câteva momente artistice. Fetele din clasa a XII-a A au încântat publicul cu un spectaculos dans turcesc. Elevii au pregătit spectatorilor o pantonimă, dar și o variantă modernă a poemului eminescian „Scrisoarea a III-a", adaptată la zilele noastre, interpretată de : Avram Răzvan din clasa a XI-a A și Radu Oros din clasa a XI-a B.
Concurenții și câștigătorii au primit diplome, flori și cadouri pentru efortul pe care l-au depus.
Prof. Neaga Florica Maria
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Balul Bobocilor  la Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021