Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”

Peste 300 de elevi de la CN „Avram Iancu” Ștei au participat la

Campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”

Peste 300 de elevi de la Colegiul Național „Avram Iancu" Ștei, îndrumaţi de dascălii lor, coordonați de psihologul școlar Andrea Dumbravă (responsabil SNAC), consilierul educativ prof. Viorel Lucaciu și eleva Beatrice Clepcea, președinta Consiliului Elevilor, au participat cu mult entuziasm, în 17 - 21 noiembrie 2014, la Campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate", desfăşurată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Campania „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate" implică strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale. Demersul face parte din calendarul activităţilor educative naţionale, organizate de Ministerul Educaţiei.
Scopul acestei campanii a fost acela de a dezvolta spiritul voluntariatului de la vârste mici, atitudinea de întrajutorare şi grija faţă de ceilalţi prin sensibilizarea elevilor şi profesorilor din şcoli cu privire la situaţia dificilă în care se află unii copii afectaţi de situaţia financiară a părinţilor. Domnul director, prof. Andru Cristian, a ținut să precizeze următoarele: „Elevii implicaţi în activităţile de voluntariat au înţeles cât de important este să dăruieşti din proprie iniţiativă, fără a cere nicio recompensă în schimb".
„Prin această activitate extracurriculară elevii din şcoala noastră au avut prilejul de a dărui cu mult drag şi bucurie din roadele toamnei bătrânilor de la Azilul de bătrâni Băița, bătrâni ce au nevoie de mai mult ajutor din partea comunităţii", a concluzionat domnul director adjunct, prof. Coroiu Emanuel.
 Bunătatea, generozitatea şi solidaritatea ne-au unit pe toţi în jurul legumelor şi fructelor donate (bucurii ale mamei - toamnă), care nu pot fi simţite decât dăruindu-le!
Prof. Niculae Alina

Trimite email

joi, 22 august 2019