Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Dinți sănătoși într-un corp sănătos

În cadrul Săptămânii Educației Globale

Dinți sănătoși într-un corp sănătos

Astfel s-a numit programul educativ desfășurat în perioada 17-20 noiembrie 2014, în cadrul Săptămânii Educației Globale la Școala Gimnazială Szacsvay Imre din Oradea.

Scopul activităților a fost însușirea aplicării corecte a normelor de igienă a cavităţii bucale și formarea unor deprinderi de alimentație sănătoasă în vederea menținerii sănătății dentare.
Elevii claselor a V-a A și a VII-a B au participat  la control stomatologic, în vederea evaluării stării dentiției. Rezultatele interpretate de doamna doctor stomatolog au oferit elevilor ocazia conștientizării importanței efectuării corecte a periajului dentar, a necesității controlului stomatologic periodic și a alimentației corecte în prevenirea bolilor dentare.
După câteva zile de documentație și pregătiri practice, elevii au invitat-o pe d-na doctor stomatolog Külüs Hajnal la masă rotundă, în școală, pentru a-i demonstra însușirea cunoștințelor legate de anatomia dintelui, bolile dentare și tehnica periajului dentar. În cadrul evenimentului elevii au  editat jocuri interactive tip asocieri de imagini „dinte sănătos - alimente sănătoase", au interpretat joc de rol (Prietenii și dușmanii dintelui) și au prezentat desene.
Sub coordonarea doamnei profesoare de biologie, elevii au avut parte de completarea unui chestionar, au participat la concurs de mâncat mere, morcovi și alune, fiind motivați de câștigarea pachetelor de gume de mestecat fără zahăr.
Tot pe echipe s-a organizat și prepararea pastelor de dinți bio. Elevii au avut prilejul să identifice ingredientele pastelor, să exploreze gustul, efectul  dezinfectant, curativ și de împrospătare prin testarea acestora pe propriii dinți.
La sfârșitul activității fiecare elev a meritat premiul celui mai strălucitor zâmbet!
Grete Kincs, profesor de biologie
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Dinți sănătoși într-un corp sănătos.

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 16 iunie 2021