Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Dinți sănătoși într-un corp sănătos

În cadrul Săptămânii Educației Globale

Dinți sănătoși într-un corp sănătos

Astfel s-a numit programul educativ desfășurat în perioada 17-20 noiembrie 2014, în cadrul Săptămânii Educației Globale la Școala Gimnazială Szacsvay Imre din Oradea.

Scopul activităților a fost însușirea aplicării corecte a normelor de igienă a cavităţii bucale și formarea unor deprinderi de alimentație sănătoasă în vederea menținerii sănătății dentare.
Elevii claselor a V-a A și a VII-a B au participat  la control stomatologic, în vederea evaluării stării dentiției. Rezultatele interpretate de doamna doctor stomatolog au oferit elevilor ocazia conștientizării importanței efectuării corecte a periajului dentar, a necesității controlului stomatologic periodic și a alimentației corecte în prevenirea bolilor dentare.
După câteva zile de documentație și pregătiri practice, elevii au invitat-o pe d-na doctor stomatolog Külüs Hajnal la masă rotundă, în școală, pentru a-i demonstra însușirea cunoștințelor legate de anatomia dintelui, bolile dentare și tehnica periajului dentar. În cadrul evenimentului elevii au  editat jocuri interactive tip asocieri de imagini „dinte sănătos - alimente sănătoase", au interpretat joc de rol (Prietenii și dușmanii dintelui) și au prezentat desene.
Sub coordonarea doamnei profesoare de biologie, elevii au avut parte de completarea unui chestionar, au participat la concurs de mâncat mere, morcovi și alune, fiind motivați de câștigarea pachetelor de gume de mestecat fără zahăr.
Tot pe echipe s-a organizat și prepararea pastelor de dinți bio. Elevii au avut prilejul să identifice ingredientele pastelor, să exploreze gustul, efectul  dezinfectant, curativ și de împrospătare prin testarea acestora pe propriii dinți.
La sfârșitul activității fiecare elev a meritat premiul celui mai strălucitor zâmbet!
Grete Kincs, profesor de biologie
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Dinți sănătoși într-un corp sănătos.

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 19 ianuarie 2021