Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

La Universitatea „Agora”, s-a sărbătorit Ziua Naţională

Joi

La Universitatea „Agora”, s-a sărbătorit Ziua Naţională

Preşedintele Senatului Universităţii „Agora", doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, a invitat, ieri (joi, 27 noiembrie 2014, la ora 15.00), cadrele didactice, studenţii, copiii şi profesorii Şcolii Gimnaziale Internaţionale „Agora", în curtea instituţiei, la sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

Pe catarg a fost ridicat drapelul Patriei, în acordurile Imnului de Stat al României, care a răsunat din zeci de piepturi. Toată adunarea a cântat ca şi unu, de la mic la mare, de la prichindeii şcolii, îmbujoraţi la faţă, purtând tricolorul la piept şi cu mâna dreaptă încălzind inimioara, la profesorii universitari, în frunte cu generalul Vasile Creţ.
Imnul a fost urmat de alte câteva cântece patriotice. Tonul (şi isonul) a fost dat (susţinut) de grupul artistic „Agora", vedete, una şi una, formate la şcoala de muzică a distinsei doamne profesor de canto Monica Molnar. E vorba de: Carmen Stoica, Alexandra Broinaş, Claudia Andrada Breb, Cristina Romocea, Dorina Popovici şi Ioan Claudiu Ardelean.
Astfel, şcolarii au avut în faţă modele vii, studenţi şi cadre didactice, care au cântat, umăr la umăr, la unison, în dulcea limbă românească, trăind şi simţind româneşte, pentru România. Curtea a răsunat ca un amfiteatru, iar cerul a lăcrimat steluţe peste sufletele înflăcărate!
Gazda bună a răsplătit „colindătorii" cu bunătăţi pe care orice gospodar vrednic le are în cămară, şi le pune oaspeţilor pe masă la o asemenea zi de mare cinste!     
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: La Universitatea „Agora”, s-a sărbătorit Ziua Naţională.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021