Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

C.J.E. a împlinit un an

Vineri, 26 ianuarie 2007,

C.J.E. a împlinit un an

Vineri, 26 ianuarie, membrii Consiliului Județean al Elevilor - Bihor (C.J.E.B.) au împlinit un an de existență.

De ziua lor, prof. Georgeta Sadoveanu, inspector cu munca educativă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, le-a pregătit o supriză.
La ședința festivă care a avut loc la sala de ședințe a I.S.J. Bihor, a fost lansat primul număr al revistei C.J.E., intitulată "Avem cuvântul". Revista apare sub egida Fundației "Floare de lotus".
George Lucian, Livia Negruț, Corina Costruț ... și toți ceilalți consilieri județeni, dar nu numai ei, au avut parte și de un tort pe cinste.

Onorați... și felicitați!

Rând pe rând, distinșii invitați care au luat cuvântul s-au arătat încântați de existența acestui consiliu (Consiliul Județean al Elevilor din Bihor), despre a cărui activitate dna inspector Georgeta Sadoveanu are numai cuvinte de laudă. George Lucian, ambițiosul președinte C.J.E., a prezentat în amănunt activitatea de un an a C.J.E., însoțind vorbele cu imagini. S-a insistat pe cele două caravane organizate, în mai și noiembrie 2006, în două zone ale județului (Aleșd-Șuncuiuș, și Salonta-Tinca). Au impresionat audiența participările președintelui C.J.E. la manifestările organizate de Consiliul Național al Elevilor (și faptul că C.N.E. a preluat și transformat sigla bihorenilor în siglă națională). Despre revista C.J.E. care abia s-a născut, a vorbit președintele Fundației "Floare de lotus", Elena Muntean, cea care s-a zbătut să găsescă sponsori și să o aducă pe masă la ceas aniversar. În cele 20 de pagini, își găsesc loc toate însemnările pe care membrii C.J.E. din întreg județul le-au încredințat spre apariție în revista lor, sugestiv intitulată "Avem cuvântul". Se așteaptă ca în numerele următoare să-și spună cuvântul cât mai mulți elevi, de pe tot cuprinsul județului...
Toți consilierii județeni au fost felicitați și răsplătiți cu diplome de excelență și onoare de conducerea Inspectoratului Școlar, iar simpla prezență a distinșilor invitați la ședința festivă (inspectori școlari, în frunte cu inspectorii generali adjuncți, Silviu Torjoc și Akos Zoltan, membri ai C.P.E.C.A., în frunte cu chestor Gheorghe Chereji - șeful centrului, dna Ioana Indrieș, inspector în cadrul Compartimentului de prevenire a criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, directori de școli și un reprezentant al părinților) i-a onorat pe reprezentanții legitimi ai elevilor bihoreni.
După acest prim an de ucenicie și probă, se așteaptă din partea consilierilor județeni o activitate sporită, responsabilă și eficientă, care să le facă cinste.

 

Ov. Dan

Trimite email
sâmbătă, 20 iulie 2024, 04:14:40 Ora de vară a Europei de Est