Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

C.J.E. a împlinit un an

Vineri, 26 ianuarie 2007,

C.J.E. a împlinit un an

Vineri, 26 ianuarie, membrii Consiliului Județean al Elevilor - Bihor (C.J.E.B.) au împlinit un an de existență.

De ziua lor, prof. Georgeta Sadoveanu, inspector cu munca educativă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, le-a pregătit o supriză.
La ședința festivă care a avut loc la sala de ședințe a I.S.J. Bihor, a fost lansat primul număr al revistei C.J.E., intitulată "Avem cuvântul". Revista apare sub egida Fundației "Floare de lotus".
George Lucian, Livia Negruț, Corina Costruț ... și toți ceilalți consilieri județeni, dar nu numai ei, au avut parte și de un tort pe cinste.

Onorați... și felicitați!

Rând pe rând, distinșii invitați care au luat cuvântul s-au arătat încântați de existența acestui consiliu (Consiliul Județean al Elevilor din Bihor), despre a cărui activitate dna inspector Georgeta Sadoveanu are numai cuvinte de laudă. George Lucian, ambițiosul președinte C.J.E., a prezentat în amănunt activitatea de un an a C.J.E., însoțind vorbele cu imagini. S-a insistat pe cele două caravane organizate, în mai și noiembrie 2006, în două zone ale județului (Aleșd-Șuncuiuș, și Salonta-Tinca). Au impresionat audiența participările președintelui C.J.E. la manifestările organizate de Consiliul Național al Elevilor (și faptul că C.N.E. a preluat și transformat sigla bihorenilor în siglă națională). Despre revista C.J.E. care abia s-a născut, a vorbit președintele Fundației "Floare de lotus", Elena Muntean, cea care s-a zbătut să găsescă sponsori și să o aducă pe masă la ceas aniversar. În cele 20 de pagini, își găsesc loc toate însemnările pe care membrii C.J.E. din întreg județul le-au încredințat spre apariție în revista lor, sugestiv intitulată "Avem cuvântul". Se așteaptă ca în numerele următoare să-și spună cuvântul cât mai mulți elevi, de pe tot cuprinsul județului...
Toți consilierii județeni au fost felicitați și răsplătiți cu diplome de excelență și onoare de conducerea Inspectoratului Școlar, iar simpla prezență a distinșilor invitați la ședința festivă (inspectori școlari, în frunte cu inspectorii generali adjuncți, Silviu Torjoc și Akos Zoltan, membri ai C.P.E.C.A., în frunte cu chestor Gheorghe Chereji - șeful centrului, dna Ioana Indrieș, inspector în cadrul Compartimentului de prevenire a criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, directori de școli și un reprezentant al părinților) i-a onorat pe reprezentanții legitimi ai elevilor bihoreni.
După acest prim an de ucenicie și probă, se așteaptă din partea consilierilor județeni o activitate sporită, responsabilă și eficientă, care să le facă cinste.

 

Ov. Dan

Trimite email

luni, 17 mai 2021