Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mândri că suntem români!

La Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna”

Mândri că suntem români!

Sub această deviză s-au desfăşurat toate activităţile dedicate zilei de 1 Decembrie, realizate la clasele a III-a E, a III-a F şi a IV-a A, coordonate de doamnele prof.: Daniela Oros, Ilinca Tămăşan şi Cristiana Vidican, la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" din Oradea.

Elevilor din clasele a III-a li s-a explicat cum s-a format poporul român şi de ce se sărbătoreşte ziua naţională a României la 1 Decembrie, în timp ce colegii lor mai mari au prezentat referate şi portofolii cu personalităţi istorice marcante ale ţării noastre. De la Decebal, Mircea cel Bătrân, Iancu de Hunedoara, Vlad Ţepeş, Dimitrie Cantemir, Horea, Cloşca şi Crişan, Constantin Brâncoveanu, Tudor Vladimirescu, Alexandru Ioan Cuza până la Nicolae Iorga, Carol 1, românaşii din clasa a IV-a au ascultat cu atenţie cele prezentate de colegii lor, captivaţi de vitejia, demnitatea şi iubirea de neam probate de înaintaşi.
Ideea familiarizării și cu alţi conducători români a fost una binevenită, deoarece, în afară de textele cu caracter istoric studiate la limba română, multe nume istorice emblematice le erau foarte puţin sau chiar deloc cunoscute.
Următoarea secţiune a fost dedicată compoziţiilor proprii, sub genericul:
De ce mă mândresc cu ţara mea?
După teorie, a urmat practica; toţi elevii au avut de realizat un colaj: România - ţară de flori, în care au avut de aranjat, de lipit pe şablonul patriei flori tricolore, asemeni unui buchet aşezat cu tulpinile în apa Mării Negre. Şi pentru că au lucrat cu multă hărnicie, creativitate și imaginație, la final au fost răsplătiţi cu diplome.
În urma activităţilor desfăşurate, am concluzionat că dragostea de patrie se insuflă de la vârste fragede şi se cultivă în timp. Așa ajungem la sentimente profunde și adevărate care ne animă și ne motivează comportamentul.
Prof. Cristiana Vidican
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Mândri că suntem români!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019