Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Un parteneriat de succes

Activitatea Celebrations Around the World

Un parteneriat de succes

Activitatea Celebrations Around the World, organizată de profesorii coordonatori Maria Agape și Crina Miere, în colaborare cu profesorii Laura Ienei și conf. univ. dr. Alina Manolescu, ce a avut loc în data de 28 noiembrie la Școala Gimnazială „Oltea Doamna", a constituit un bun prilej de a insufla copiilor sentimente de respect pentru sărbătorile din întreaga lume, atât naționale, cât și internaționale.

În condiţiile în care influenţele exterioare ne marchează negativ sistemul de valori spirituale, este necesară şi binevenită organizarea activităţilor extracurriculare ce promovează tot ceea ce este valoros pe plan internațional.
Elevii Școlii Gimnaziale Internaționale Agora le-au prezentat elevilor din clasa a III-a D de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna" diferite sărbători internaționale celebrate în lume.
Kwanzaa este o sărbătoare celebrată de milioane de afro-americani, fiind sărbătorită între 26 decembrie și 1 ianuarie, și include 7 principii numite Naguzo Saba: Unitate, Autodeterminare, Munca în echipă și responsabilitate, Economie cooperativă, Scop, Creativitate și Credință.
Diwali sau Șirul de lămpi se sărbătorește în India și Nepal pe parcursul a 5 zile. Este o sărbătoare care reprezintă triumful binelui asupra răului. Ea reunește familiile în jurul unor mese cu bucate. În această perioadă se aprind cât mai multe lumini (Diyas) în semn de bucurie, marcând încheierea anului agricol.
St. Patrick's Day este sărbătorită în Irlanda de către irlandezi și de către aceia dintre ei care au emigrat în America. Sfântul Patrick este protectorul Irlandei și cel care a creștinizat poporul irlandez.
Raksha Bandhan este sărbătoarea șnurului prieteniei. Este un festival hindus, care celebrează relația dintre frați și surori. Este sărbătorită în luna plină din luna Shravana (luna plină din august). Festivalul este marcat de legătura Rakhi sau firul sfânt, pe care sora îl leagă la încheietura mâinii fratelui său, fratele, în schimb, oferă un cadou și promite să aibă grijă de sora sa. În mod tradițional, frații își dau dulciuri să mănânce.
Thanksgiving day (Ziua Recunoștinței) este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește, tradițional lui Dumnezeu, pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord, Statele Unite și Canada. Este o sărbătoare a familiei. Thanksgiving Day este sărbătorită în ultima zi de joi a lunii noiembrie. Această sărbătoare a fost preluată de multe alte popoare din lume datorită mesajului acesteia, bucuria de a fi alături de cei dragi și recunoștința pentru masa îmbelșugată.
În continuarea acestei activități, a fost rândul elevilor din clasa a III-a D de la „Oltea Doamna" să prezinte colegilor lor de la SGIA diferitele portofolii realizate de ei despre semnificația Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Națională și marchează momentul creării României Mari.
Parteneriatul dintre cele două școli a continuat cu o nouă activitate, organizată de această dată la SGIA în data de 5 decembrie.
Activitatea a început cu prezentarea sărbătorii celebrate în noaptea dintre 5 și 6 decembrie. Se spune că Moş Nicolae vine la geamuri și vede copiii care dorm și sunt cuminți, lăsându-le în ghete dulciuri și alte daruri, însă, tot el este acela care-i pedepsește pe cei leneși și neascultători. E un obicei vechi, nu numai la români, de a face cadouri în această zi. Spre deosebire de Moș Crăciun, Moș Nicolae nu se arată niciodată.
Elevii din clasa a III-a D, sub îndrumarea doamnei prof. Laura Ienei, i-au învățat pe elevii noștri că se pot crea numeroase podoabe pentru bradul de Crăciun folosind diferite materiale reciclabile. Au fost realizați clopoței din pahare de plastic, globuri din sticle de plastic presate cu ajutorul unui aparat, pe care elevii de la „Oltea Doamna" l-au câștigat la un concurs pe teme ecologice. Pentru a le demonstra că și noi, cei de la Agora, suntem ecologiști, le-am arătat partenerilor noștri copăcelul plantat acum trei ani, botezat Agorel.
Pentru a insufla activității spiritul Crăciunul, elevii celor două școli au împodobit bradul în acordul colindelor cântate de ei în limba română și în limba engleză.
Parteneriatul dintre cele două școli va continua și cu alte activități.
Prof. Maria Agape & Crina Miere

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 12:45:01 Ora de vară a Europei de Est