Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Lansarea cărţii „Drept civil. Obligaţiile”, autori: conf. univ. dr. Adam Drăgoi şi lect. univ. drd. Radu-Gheorghe Florian

Ieri, la Universitatea „Agora”, a avut loc

Lansarea cărţii „Drept civil. Obligaţiile”, autori: conf. univ. dr. Adam Drăgoi şi lect. univ. drd. Radu-Gheorghe Florian

Ieri, miercuri 10 decembrie 2014, la ora 17,00, la Universitatea Agora, a avut loc lansarea cărţii „Drept civil. Obligaţiile", autori conf. univ. dr. Adam Drăgoi şi lect. univ. drd. Radu-Gheorghe Florian, publicată la Editura PRO Universitaria.

Volumul de faţă, prin modul în care a fost structurate şi formulate noţiunile importante ale unei materii atât de vaste precum cea a obligaţiilor civile, se doreşte, în principal, a fi un punct de pornire în aprofundarea unor teme importante atât pentru studenţi cât şi pentru practicienii în drept.
La eveniment a participat d-na prof .univ. dr. Adriana Manolescu, președinte al Senatului Universității AGORA, conf. univ. dr. Gabriela Bologa, decan al Facultății de Drept și Științe Economice, Universitatea AGORA.
Evenimentul a fost  moderat de către doamna prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, directorul Departamentului de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii Agora.
Domnul av. Cristian Domocoş - decanul Baroului de Avocaţi Bihor a fost  invitatul de onoare al evenimentului şi cel care a făcut o prezentare a cărţii din punct de vedere profesional, dar mai ales imparţial şi avizat.
Experienţa profesională a celor doi autori, atât în calitate de cadre didactice, dar şi de practicieni în drept, şi-a pus amprenta asupra lucrării de faţă, dovadă fiind stilul concis şi clar cu care a fost scrisă lucrarea. Domnul conf. univ. dr. Adam Drăgoi are o experienţă de peste 20 de ani la catedră, iar experienţa sa ca practician al dreptului este una remarcabilă: prim-procuror, notar și judecător financiar. Domnul lector univ. drd.  Radu-Gheorghe Florian este cadru didactic la Universitatea Agora de peste 12 ani şi avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Bihor din anul 2004, specializarea sa în ambele domenii de activitate fiind dreptul civil.
Autorii acestui volum se află la cea de-a doua colaborare de acest gen, prima carte - „Drept civil. Drepturi reale" - fiind publicată anul trecut.
Evenimentul a fost găzduit în Sala de Procese Simulate din cadrul Universităţii Agora, fiind sugestivă pentru măsurarea indicatorilor de performanţă a actului predării, respectiv a procesului învăţării, precum şi a legăturilor pe care Universitatea Agora le are cu specialiştii din practică, reprezentativi pentru profesiile juridice.
În pregătire: Concursul Studenţesc de Procese Simulate
Universitatea Agora se află în procesul de pregătire a Concursului Studenţesc de Procese Simulate pe care  Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice  îl organizează în prima săptămână din luna mai, 2015. Şi-au anunţat până în prezent participarea în competiţie, alături de echipele Universităţii Agora (coordonator prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu), echipe ale Facultăţilor de Drept din cadrul Universităţii Transilvania Braşov (coordonate de prof. univ. dr. Cristinel Murzea, decanul Facultăţii de Drept şi conf. univ. dr. Ioana Nicolae), Universitatea din Piteşti (coordonată de prof. univ. dr. Ionel Didea, rectorul universităţii), Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi (coordonată de prof. univ. dr. Florin Tudor, decanul Facultăţii de Drept şi prof. univ. dr. Floroiu Mihai);
Un nou master: Cercetări Criminalistice Aplicate
În deschiderea evenimentului a fost anunţat un nou masterat ce urmează a fi lansat oficial la începutul anului 2015, acreditat ARACIS (Hotărâre a Consiliului ARACIS din data de 27.11.2014), pe domeniul DREPT, masterat de Cercetări Criminalistice Aplicate, cu durata de 2 ani, 120 de credite. Alături de programele de masterat care se desfăşoară în prezent: Managementul resurselor umane şi  cel de Ştiinţe penale şi criminalistică,  acest nou masterat va fi o oportunitate de a aprofunda şi de a cerceta în mod aplicat ceea ce preocupă cu precădere persoanelor implicate în activitatea poliţienească, militară, de securitate şi jurisdicţională, interesate de funcţionarea corectă a mediului juridic şi de utilizarea tuturor oportunităţilor legate de cadrul legal al dreptului, dar mai ales al criminalisticii ca element definitoriu al programului de pregătire, în ceea ce priveşte relaţiile ce se stabilesc prin intermediul instituţiilor juridice.
De asemenea, cursurile oferite prin acest program de studii de masterat se adresează persoanelor interesate de buna funcţionare a sistemului juridic penal de la noi şi de implicaţiile pe care acesta le are în viaţa economică şi socială prin accentuarea rolului organelor jurisdicţionale în ceea ce priveşte calitatea lor de instituţie de reglementare dar şi de aplicare a legii în materia cercetării criminalistice aplicate.
Toţi cei care au luat cuvântul au reliefat condiţiile de desfăşurare a procesului didactic în universitate, care evident, urmăresc logoul: „Acces la succes!" (C.M.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Lansarea cărţii „Drept civil. Obligaţiile”, autori: conf. univ. dr. Adam Drăgoi şi lect. univ. drd. Radu-Gheorghe Florian.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021