Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Patru premii şi menţiuni, la Târgul firmelor de exercițiu „Rivulus Dominarum Tineret”, de la Baia Mare

Experiențe reușite și satisfacții depline pentru cls. a XII-a A de la L. T. Nr.1 Salonta

Patru premii şi menţiuni, la Târgul firmelor de exercițiu „Rivulus Dominarum Tineret”, de la Baia Mare

Firma de exercițiu F.E. „SENARA-GIFT" S.R.L. de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta (județul Bihor) a obţinut nu mai puţin de patru premii şi menţiuni la cea de-a VIII-a ediţie a Târgului firmelor de exercițiu „Rivulus Dominarum Tineret", organizată la Baia Mare, în perioada 5-7 decembrie 2014.

Evenimentul a fost coordonat de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu" din Baia Mare, fiind găzduit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Maramureș.
Potrivit informațiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Judeţean  Baia Mare, dl Marcel Lucaciu, la Târgul de la Baia Mare au participat „patronii" a 117 firme de exercițiu din 18 județe, care au prezentat cele mai bune idei de afaceri și au demonstrat abilități  antreprenoriale. Firma de exercițiu „SENARA-GIFT" S.R.L. de la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta a reprezentat Municipiul  Salonta şi judeţul Bihor pentru a doua oară, consecutiv, obținând și de această dată rezultate deosebite.
Firma de exercițiu din Salonta a fost reprezentată la Baia  Mare de elevele: Deliman Ioana, Mihoc Roxana și Neag Alina, din clasa a XII-a A, prof. coordonator Neaga Florica-Maria. Echipa F.E. „SENARA GIFT" S.R.L. a obținut două premii şi două menţiuni, după cum urmează: Premiul Special pentru „Cel mai bun stand", Premiul II pentru „Tranzacții economice", Mențiune II pentru „Spotul publicitar" și Mențiune III pentru „Pagina Web" (www.senara-gift.ro).
Mulțumim membrilor firmei de exercițiu  F.E. „SENARA GIFT" S.R.L., care au depus un efort deosebit în afara orelor de curs pentru a ajunge la aceste rezultate meritorii, care înglobează foarte multă muncă, spirit de acțiune şi de echipă, efort susţinut, risipă de imaginație și inspiraţie în proiectare, probând competenţe diverse, tehnici economice de înregistrare şi evidență, cunoștințe teoretice temeinice și deprinderi practice.
Felicitări echipei, mulțumiri şi respect părinţilor, sponsorilor și conducerii Liceului Tehnologic Nr.1 Salonta pentru sprijinul material, financiar şi moral acordat,  pentru înțelegere și coordonare.
Prof. Neaga Florica Maria
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Patru premii şi menţiuni, la Târgul  firmelor de exercițiu „Rivulus Dominarum Tineret”, de la Baia Mare.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021