Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Peste 100 de tineri, angrenaţi în Concursul preventiv „Să exmatriculăm violenţa din viaţa noastră”

Siguranţa copiilor, prioritate a poliţiştilor de prevenire bihoreni

Peste 100 de tineri, angrenaţi în Concursul preventiv „Să exmatriculăm violenţa din viaţa noastră”

În perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2014, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Uniunea Femeilor Bihor au desfăşurat o serie de activităţi preventive în instituţii şcolare din Municipiul Oradea, Municipiul Salonta şi Tileagd, în scopul promovării unor comportamente nonviolente, în cadrul campaniei preventive „Împreună împotriva violenţei".

La finalul activităţilor de informare desfăşurate în instituţiile şcolare, elevii au fost implicaţi într-un concurs preventiv, pentru a dovedi cunoştinţele preventive acumulate în cadrul întâlnirilor cu poliţiştii de prevenire bihoreni şi cu partenerii de program.
Astfel, miercuri, 10 decembrie a.c., începând cu ora 13.00, la Palatul Copiilor, din Municipiul Oradea  s-a desfăşurat Concursul cu tematică preventivă „Să exmatriculăm violenţa din viaţa noastră".
Competiţia a avut ca scop formarea unei conduite în rândul tinerilor, menită să prevină manifestarea violenţei în mediul şcolar. Printre obiectivele concursului se numără implicarea tinerilor în activităţi preventive, optimizarea mesajelor preventive şi diversificarea canalelor prin care acestea sunt transmise
tinerilor, astfel încât să fie cât mai apropiate caracteristicilor de vârstă ale acestora.
Opt echipaje de elevi din cadrul unor instituţii de învăţământ gimnaziale şi liceale din Judeţul Bihor au concurat pentru a-şi dovedi cunoştinţele în materie de prevenire a violenţei în mediul şcolar.
Cei peste 100 de elevi din clasele IX- XI, care au fost angrenaţi în competiţie, au avut de parcurs o probă, practică, în cadrul căreia concurenţii au prezentat o scenetă cu un mesaj nonviolent.
Momentul  artistic a fost punctat de membrii juriului format din poliţişti bihoreni, reprezentanţi ai Asociaţiei Uniunii Femeilor Bihor, Palatului Copiilor şi Serviciului Probaţiune din cadrul Tribunalului Bihor fiind punctate aspecte precum: adaptarea momentului la tema concursului, impactul general al prezentării, forma şi originalitatea de prezentare, sugestivitatea motto-ului şi adaptarea acestuia la momentul artistic ales, spiritul de echipă.
Astfel, elevii şi profesorii din cadrul Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller", Liceului Sanitar „Vasile Voiculescu", Colegiului Naţional „Mihai Eminescu", Liceului Teoretic „Aurel Lazăr", Liceului cu Program Sportiv „Bihorul", Liceul Teoretic „Lucian Blaga" şi Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" s-au transformat pentru o perioadă în regizori, scenarişti şi actori, iar expresivitatea, originalitatea, jocul scenic, muzica, dansul şi costumaţia, i-au animat pe elevi într-o strânsă luptă pentru locurile fruntaşe şi pentru a fi declaraţi cei mai buni în confruntarea şcolilor pentru supremaţia de „şcoală fără violenţă".
Mesaje precum „Violenţa ucide", „Violenţa nu are ce căuta în viaţa mea!", „Fii inteligent. Nu judeca cu pumnul!", „Nu lăsa violenţa să te învingă", „Violenţa este arma celor slabi, demonstrează că eşti puternic", „Alege-ţi cu grijă prietenii!", „Tu poţi să-ţi controlezi libertatea", „Spune NU tuturor celor ce promovează violenţa", „Agresivitatea, forţă sau slăbiciune?", „Violenţa distruge familii", „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor" au fost mesajele preventive promovate în cadrul concursului.
Premiul special a fost obţinut de elevii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" şi cei ai Liceului cu Program Sportiv „Bihorul" , Premiul pentru „Cea mai bună prezenţă scenică", a fost obţinut de elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr" şi cei
ai Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller", Premiul pentru „Cel mai sugestiv mesaj preventiv" a revenit elevilor Liceului Teoretic „Lucian Blaga", iar Premiul pentru „Originalitate" a revenit elevilor de la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu" şi cei ai Grupului Şcolar Sanitar „Vasile Voiculescu".
Totodată, în cadrul acestei activităţi au fost premiaţi şi elevii voluntari ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bihor, respectiv elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" şi cei ai Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul", pentru implicarea în activităţile preventive desfăşurate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor în cadrul unor campanii preventive derulate în acest an pentru prevenirea furturilor din locuinţe, din buzunare şi genţi, a tâlhăriilor, pentru siguranţa bunurilor personale şi alte activităţi derulate pe perioada sezonului estival în tabere, ştranduri şi alte locuri de petrecere a timpului liber.
Alina DINU
P.S. Pentru mai multe poze (55 de poze), accesaţi Galeria foto: Peste 100 de tineri, angrenaţi în Concursul preventiv „Să exmatriculăm violenţa din viaţa noastră”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 24 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!