Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Peste 100 de tineri, angrenaţi în Concursul preventiv „Să exmatriculăm violenţa din viaţa noastră”

Siguranţa copiilor, prioritate a poliţiştilor de prevenire bihoreni

Peste 100 de tineri, angrenaţi în Concursul preventiv „Să exmatriculăm violenţa din viaţa noastră”

În perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2014, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Uniunea Femeilor Bihor au desfăşurat o serie de activităţi preventive în instituţii şcolare din Municipiul Oradea, Municipiul Salonta şi Tileagd, în scopul promovării unor comportamente nonviolente, în cadrul campaniei preventive „Împreună împotriva violenţei".

La finalul activităţilor de informare desfăşurate în instituţiile şcolare, elevii au fost implicaţi într-un concurs preventiv, pentru a dovedi cunoştinţele preventive acumulate în cadrul întâlnirilor cu poliţiştii de prevenire bihoreni şi cu partenerii de program.
Astfel, miercuri, 10 decembrie a.c., începând cu ora 13.00, la Palatul Copiilor, din Municipiul Oradea  s-a desfăşurat Concursul cu tematică preventivă „Să exmatriculăm violenţa din viaţa noastră".
Competiţia a avut ca scop formarea unei conduite în rândul tinerilor, menită să prevină manifestarea violenţei în mediul şcolar. Printre obiectivele concursului se numără implicarea tinerilor în activităţi preventive, optimizarea mesajelor preventive şi diversificarea canalelor prin care acestea sunt transmise
tinerilor, astfel încât să fie cât mai apropiate caracteristicilor de vârstă ale acestora.
Opt echipaje de elevi din cadrul unor instituţii de învăţământ gimnaziale şi liceale din Judeţul Bihor au concurat pentru a-şi dovedi cunoştinţele în materie de prevenire a violenţei în mediul şcolar.
Cei peste 100 de elevi din clasele IX- XI, care au fost angrenaţi în competiţie, au avut de parcurs o probă, practică, în cadrul căreia concurenţii au prezentat o scenetă cu un mesaj nonviolent.
Momentul  artistic a fost punctat de membrii juriului format din poliţişti bihoreni, reprezentanţi ai Asociaţiei Uniunii Femeilor Bihor, Palatului Copiilor şi Serviciului Probaţiune din cadrul Tribunalului Bihor fiind punctate aspecte precum: adaptarea momentului la tema concursului, impactul general al prezentării, forma şi originalitatea de prezentare, sugestivitatea motto-ului şi adaptarea acestuia la momentul artistic ales, spiritul de echipă.
Astfel, elevii şi profesorii din cadrul Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller", Liceului Sanitar „Vasile Voiculescu", Colegiului Naţional „Mihai Eminescu", Liceului Teoretic „Aurel Lazăr", Liceului cu Program Sportiv „Bihorul", Liceul Teoretic „Lucian Blaga" şi Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" s-au transformat pentru o perioadă în regizori, scenarişti şi actori, iar expresivitatea, originalitatea, jocul scenic, muzica, dansul şi costumaţia, i-au animat pe elevi într-o strânsă luptă pentru locurile fruntaşe şi pentru a fi declaraţi cei mai buni în confruntarea şcolilor pentru supremaţia de „şcoală fără violenţă".
Mesaje precum „Violenţa ucide", „Violenţa nu are ce căuta în viaţa mea!", „Fii inteligent. Nu judeca cu pumnul!", „Nu lăsa violenţa să te învingă", „Violenţa este arma celor slabi, demonstrează că eşti puternic", „Alege-ţi cu grijă prietenii!", „Tu poţi să-ţi controlezi libertatea", „Spune NU tuturor celor ce promovează violenţa", „Agresivitatea, forţă sau slăbiciune?", „Violenţa distruge familii", „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor" au fost mesajele preventive promovate în cadrul concursului.
Premiul special a fost obţinut de elevii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" şi cei ai Liceului cu Program Sportiv „Bihorul" , Premiul pentru „Cea mai bună prezenţă scenică", a fost obţinut de elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr" şi cei
ai Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller", Premiul pentru „Cel mai sugestiv mesaj preventiv" a revenit elevilor Liceului Teoretic „Lucian Blaga", iar Premiul pentru „Originalitate" a revenit elevilor de la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu" şi cei ai Grupului Şcolar Sanitar „Vasile Voiculescu".
Totodată, în cadrul acestei activităţi au fost premiaţi şi elevii voluntari ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bihor, respectiv elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" şi cei ai Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul", pentru implicarea în activităţile preventive desfăşurate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor în cadrul unor campanii preventive derulate în acest an pentru prevenirea furturilor din locuinţe, din buzunare şi genţi, a tâlhăriilor, pentru siguranţa bunurilor personale şi alte activităţi derulate pe perioada sezonului estival în tabere, ştranduri şi alte locuri de petrecere a timpului liber.
Alina DINU
P.S. Pentru mai multe poze (55 de poze), accesaţi Galeria foto: Peste 100 de tineri, angrenaţi în Concursul preventiv „Să exmatriculăm violenţa din viaţa noastră”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 20 ianuarie 2021