Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Câștigătorii etapelor zonale de la Vașcău și Șuncuiuș

„Educația rutieră - educație pentru viață

Câștigătorii etapelor zonale de la Vașcău și Șuncuiuș

În cadrul proiectului privind siguranța rutieră „Stop accidentelor rutiere - Viața are prioritate!”, Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Bihor a organizat în perioada 15 – 22 mai 2008, alte două din fazele zonale ale concursului de siguranță rutieră „Educația rutieră - educație pentru viață”, adresat copiilor din clasele IV - VIII

Scopul concursului este formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, pentru a preveni producerea accidentelor de circulație cu victime din rândul populației școlare.
La competiția desfășurată joi, 15 mai, în orașul Vașcău, au participat patru echipaje formate din elevi ai școlilor gimnaziale din Vașcău, Ștei, Nucet și Câmpani.
În urma parcurgerii celor trei probe din concurs, proba teoretică pentru verificarea cunoștințelor privind normele rutiere, parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon și modul de respectare a regulilor de circulație de către bicicliști în parcul școală, câștigătorii concursului au fost desemnați elevii Școlii cu clasele I-VIII  „Nicolae Bogdan” din Vașcău, care s-au calificat pentru etapa județeană.
În cadrul aceluiași concurs, în 22 mai, la Șuncuiuș, s-a desfășurat o altă etapă zonală, câștigătorii competiției fiind elevii Grupului Școlar Industrial Șuncuiuș.
Participanții au fost răsplătiți cu premii, dulciuri, răcoritoare, căști de protecție, cotiere și genunchiere pentru bicicliști, rechizite și diplome pentru fiecare școală participantă.
Următoarea etapă zonală a concursului se va desfășura joi, 29 mai, începând cu ora 9.30, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea.
Etapa județeană, la care vor participa echipajele câștigătoare ale etapelor zonale, va avea loc în intervalul 6 - 8 iunie, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea. (I.I.)

Trimite email

duminică, 8 decembrie 2019