Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

Marţi, Centrul judeţean de voluntariat a pus la cale

Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

Cei 56 de voluntari ai Centrului judeţean de voluntariat, în parteneriat cu copilaşii din centrele sociale aparţinând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, ne-au demonstrat, marţi, 16 decembrie 2014, forţa voluntariatului, credinţa că se poate şi speranţa că viitorul este în mâinile lor.

De la pupitrul de „comandă", coordonatorii proiectului Engleză pentru viaţă, doamna profesor Andrada Marinău şi Ioana Dziţac, deţinător al Premiului Publicului pentru Cel mai votat voluntar al anului 2014, au reuşit să creeze, marţi seara, în Sala de jocuri a Universităţii din Oradea, o atmosferă de poveste de iarnă, cu mulţi îngeraşi pe scenă.
Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet" a reuşit să aducă în sufletele spectatorilor magia Sfintelor Sărbători.
„Ne dorim să descoperim împreună spiritul Crăciunului în cadrul spectacolului caritabil, care va face deliciul spectatorilor prin numere de teatru, muzică, dans, colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet", ne-a declarat Ioana Dziţac înaintea evenimentul. Şi aşa s-a şi întâmplat!
Cu sufletul deschis, pus pe palmă
Felicitări, Ioana! Felicitări voluntarilor, felicitări artiştilor şi oamenilor de bine care au fost alături de organizatori.    
Sufletul lor deschis, pus pe palmă, s-a revărsat pe scenă în colinde româneşti şi internaţionale, în dans şi armonia culorilor, în tinereţea lor exuberantă şi curată. Ne-au cucerit cu sinceritatea şi forţa lor de convingere: studenţi ai Facultăţii de Litere a Universităţii din Oradea şi voluntari ai proiectului, în „Visul unei nopţi de vară"; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Miracole Oradea cu dansul lor; colindătorii internaţionali de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora, cu un recital de colinde în română, engleză, germană, italiană şi poloneză, sub coordonarea unei echipe de profesori: Alina Manolescu, Maria Agape, Crina Miere, Michaela Aromanesei, cărora li s-au alăturat solişti ai grupului artistic Agora; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Buburuzele Oradea, cu cântec de Crăciun (în limba engleză); Ioana Rotar - semifinalistă la Românii au talent, cu gimnastică ritmică; studenta (şi voluntara) Andreea Puşcaş, cu colindă şi cântec de muzică populară; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Steaua Norocoasă; surioarele gojdiste Teodora şi Ruxandra Bodog, cu un moment instrumental: duet (harpă & flaut), solo (harpă), solo (flaut); perechea de dansatori Carla Hora - Sergiu Corbu, membri ai Clubului de dans sportiv „Exclusive", cu o suită de dansuri sportive; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Cireşarii din Tinca. Ei ne-au surprins plăcut cu sceneta „Irozii"; Andrada Anton, Bandor Vanesa şi Lele Sophia au prezentat un show dance...
Sperăm să nu fi uitat pe cineva, pentru că protagoniştii au fost mulţi, iar Moşul a fost atent cu artiştii, răsplătindu-i pe toţi cu daruri.
Doamna prof. Andrada Marinău şi Ioana, Dziţac, voluntarii şi toţi protagoniştii spectacolului mulţumesc orădenilor prezenţi marţi seara la spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet".
Ei tot mai cred că vor reuşi să schimbe lumea în bine. Acordaţi-le credit şi şansa de a o proba!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 24 iunie 2021