Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

Marţi, Centrul judeţean de voluntariat a pus la cale

Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”

Cei 56 de voluntari ai Centrului judeţean de voluntariat, în parteneriat cu copilaşii din centrele sociale aparţinând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, ne-au demonstrat, marţi, 16 decembrie 2014, forţa voluntariatului, credinţa că se poate şi speranţa că viitorul este în mâinile lor.

De la pupitrul de „comandă", coordonatorii proiectului Engleză pentru viaţă, doamna profesor Andrada Marinău şi Ioana Dziţac, deţinător al Premiului Publicului pentru Cel mai votat voluntar al anului 2014, au reuşit să creeze, marţi seara, în Sala de jocuri a Universităţii din Oradea, o atmosferă de poveste de iarnă, cu mulţi îngeraşi pe scenă.
Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet" a reuşit să aducă în sufletele spectatorilor magia Sfintelor Sărbători.
„Ne dorim să descoperim împreună spiritul Crăciunului în cadrul spectacolului caritabil, care va face deliciul spectatorilor prin numere de teatru, muzică, dans, colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet", ne-a declarat Ioana Dziţac înaintea evenimentul. Şi aşa s-a şi întâmplat!
Cu sufletul deschis, pus pe palmă
Felicitări, Ioana! Felicitări voluntarilor, felicitări artiştilor şi oamenilor de bine care au fost alături de organizatori.    
Sufletul lor deschis, pus pe palmă, s-a revărsat pe scenă în colinde româneşti şi internaţionale, în dans şi armonia culorilor, în tinereţea lor exuberantă şi curată. Ne-au cucerit cu sinceritatea şi forţa lor de convingere: studenţi ai Facultăţii de Litere a Universităţii din Oradea şi voluntari ai proiectului, în „Visul unei nopţi de vară"; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Miracole Oradea cu dansul lor; colindătorii internaţionali de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora, cu un recital de colinde în română, engleză, germană, italiană şi poloneză, sub coordonarea unei echipe de profesori: Alina Manolescu, Maria Agape, Crina Miere, Michaela Aromanesei, cărora li s-au alăturat solişti ai grupului artistic Agora; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Buburuzele Oradea, cu cântec de Crăciun (în limba engleză); Ioana Rotar - semifinalistă la Românii au talent, cu gimnastică ritmică; studenta (şi voluntara) Andreea Puşcaş, cu colindă şi cântec de muzică populară; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Steaua Norocoasă; surioarele gojdiste Teodora şi Ruxandra Bodog, cu un moment instrumental: duet (harpă & flaut), solo (harpă), solo (flaut); perechea de dansatori Carla Hora - Sergiu Corbu, membri ai Clubului de dans sportiv „Exclusive", cu o suită de dansuri sportive; copiii de la Centrul de plasament de tip familial Cireşarii din Tinca. Ei ne-au surprins plăcut cu sceneta „Irozii"; Andrada Anton, Bandor Vanesa şi Lele Sophia au prezentat un show dance...
Sperăm să nu fi uitat pe cineva, pentru că protagoniştii au fost mulţi, iar Moşul a fost atent cu artiştii, răsplătindu-i pe toţi cu daruri.
Doamna prof. Andrada Marinău şi Ioana, Dziţac, voluntarii şi toţi protagoniştii spectacolului mulţumesc orădenilor prezenţi marţi seara la spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet".
Ei tot mai cred că vor reuşi să schimbe lumea în bine. Acordaţi-le credit şi şansa de a o proba!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 septembrie 2021