Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Aseară, la Universitatea Agora, am avut parte de un concert extraordinar de colinde

În spiritul Crăciunului, cu toţii pe scenă

Aseară, la Universitatea Agora, am avut parte de un concert extraordinar de colinde

În spiritul Crăciunului, la Universitatea Agora, joi seara (18 decembrie 2014), colindătorii au dat vestea Naşterii Pruncului Iisus. Şi au făcut-o în chip magistral, fiecare în felul său.

Evenimentul a fost deschis de invitaţii serii, membrii Corului „Diacon Nicolae Firu" al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu", cor condus de arhidiacon Lakatos Ştefan. Colindele lor ne-au bucurat sufletele. Mesajul lor a fost preluat şi amplificat de studenţii Agora, componenţi ai Grupului Artistic Agora, condus de Cristina Romocea. În interpretarea celor 10 colinde, ineditul l-a constituit acompaniamentul realizat de studentul Radu Tîrb la vioara sa fermecată.
Concertul a fost încheiat de cei mai mici colindători, copiii şi elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora. Ei au colindat în engleză, română şi italiană, cu acompaniament de chitară, la unele colinde.
La final, organizatorii au răsplătit colindătorii cu dulciurile lăsate de Moşul pentru ei sub bradul de Crăciun.
Audiind atâţia colindători, cu toţii sinceri şi motivaţi, spectatorii au avut parte de o bucurie deplină, fiind încântaţi de evoluţiile tuturor şi de mesajul lor comun, ei vestind apropiatul Praznic Împărătesc, Naşterea Pruncului Sfânt, Iisus Hristos.
Fie ca Sfintele Sărbători ale Crăciunului să vă aducă bucurii în familie, să petreceţi fericiţi Naşterea lui Iisus Hristos şi să intraţi în Noul An sănătoşi, bucuroşi şi mai optimişti!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (54 de poze), accesaţi Galeria foto: Aseară, la Universitatea Agora, am avut parte de un concert extraordinar de colinde.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021