Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lumini de Crăciun

La Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu

Lumini de Crăciun

Luni, 15 decembrie 2014, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" au fost aprinse primele luminițe de Crăciun, de către elevii clasei pregătitoare A, printr- o serbare festivă, intitulată sugestiv „Lumini de Crăciun". Ea s-a desfășurat în sala de sport a școlii, într-un decor adecvat.

Sub îndrumarea d-nei profesor Vancea Simona, cei mai mici elevi ai școlii au prezentat, la început, o suită de poezii închinate iernii, frumuseților ei și jocurilor de copii. Apoi au colindat, cu glasuri cristaline, Nașterea Domnului Iisus Hristos și le-au dorit celor prezenți:
„Lumini de Crăciun/
Lumină și-n inima ta/
Să fii mai voios și mai bun...
În seara de Crăciun".
Deoarece au fost copii cuminți a venit și Moș Crăciun cel mult așteptat. El a fost însoțit de Olaf - omul de zăpadă din ținutul înghețat. Copiii i-au primit cu căldură și le-au adresat, plini de bucurie, dorințele lor, în versuri și în cântece. Apoi au prezentat o suită de dansuri pe melodii potrivite evenimentului, au primit cadouri de la Moș Crăciun și au făcut poze cu el și omul de zăpadă. În final,  le-au urat celor  prezenți:
„Să vă fie viața numai lumină
Ca în lumină să dăinuiți/
Pentru credință și mântuire
La mulți ani, să trăiți! ",
și, precum este obiceiul străbun, i-au „sorcovit" ca să le meargă bine anul care vine.
D-na profesoară, Vancea Simona, le-a urat tuturor sărbători fericite alături de cei dragi și un An Nou cu sănătate și plin de bucurii.                                                        
Cu fețele luminate de bucuria evenimentului, micii colindători și însoțitorii acestora, au plecat acasă cu sufletele pline de evlavia sărbătorilor care au început.
Călin Marian
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Lumini de Crăciun.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019