Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Din faptele mele îți voi arăta credința mea...

Atitudini creştine la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

Din faptele mele îți voi arăta credința mea...

Spiritul Crăciunului trezește în fiecare om dorința de a dărui, de a fi mai bun și mai aproape de cel în suferință.

Membrii Clubului IMPACT al Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu" au inițiat proiectul ATITUDINI CREȘTINE prin care și-au propus să fie alături de copii și familii dezavantajate din punct de vedere material. Dorința lor a fost să confecționeze, în cadrul unui atelier de lucru, diferite obiecte care să fie vândute în cadrul Târgului de Crăciun. De la idee la faptă a fost doar un pas. Sprijiniți de Asociația Filantropia Oradea, care a asigurat fondurile bănești pentru procurarea materialelor de lucru, au început confecționarea obiectelor în luna noiembrie. Fiecare întâlnire a fost prilej de a munci împreună într-o atmosferă destinsă, cu multă bună dispoziție și bucuria de a fi împreună pentru a-i ajuta, la final, pe cei aflați în situații dezavantajate. Au muncit laolaltă: Alina Deliman - lider senior și membrii: Bud-Popa Oana, Crișan Patricia, Deliman Sofia, Filipcic Alexandra, Floruț Valentin, Hașaș Carina, Maior Antonia, Martonfi Alexandra, Matiu Sorina, Mănucu Maia, Mirică Florin, Olah Nicoleta, Săteanu Alexia, Szekely Alexandru, Toderaș Cosmina, elevi în clasele a V-a, a VI-a și a VII-a.
Atelierul a avut ca și coordonator pe doamna Mihaela Olah, mama unei membre a Clubului, care, cu mult profesionalism, a dezvăluit copiilor tehnicile de lucru. Astfel, au fost realizate o mulțime de obiecte, toate amintindu-ne de perioada în care ne aflăm: Postul Crăciunului.  Zeci de sticle, farfurii și globuri realizate în tehnica șervețelului, zeci de felicitări și tot atâția magneți pentru frigider au făcut ca târgul nostru să fie o reușită. Vizitatorii târgului au fost elevi și dascăli ai școlii. Aceștia au achiziționat, într-un timp foarte scurt, toate obiectele puse în vânzare.
Cu fondurile obținute membrii clubului vor pregăti câteva pachete cu alimente pentru familii sărace și se vor deplasa la Centrul Social Multifuncțional din Jibou, Sălaj, pentru a oferi darurile făurite de elevii școlii  în cadrul proiectului COPIII PENTRU COPII.
Considerăm că proiectul nostru este o reușită prin faptul că a reușit să mobilizeze o mare parte a  comunității școlii: elevi, dascăli și părinți, într-o horă a generozității, a bucuriei de a dărui și a voluntariatului.
Praznicul Nașterii Domnului a coborât în sufletele noastre lumina dragostei și a credinței, manifestate prin fapte.
S-avem cu toții SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE!!!
Prof. Alina Deliman
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Din faptele mele îți voi arăta credința mea...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019