Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vecernia cu Litia şi colinde cu corul Dal Segno la „Sf. Ap. Andrei”

Miercuri seara, în seara de Crăciun,

Vecernia cu Litia şi colinde cu corul Dal Segno la „Sf. Ap. Andrei”

Miercuri seara (24 decembrie 2014), la Biserica Ortodoxă cu hramul Sf. Apostol Andrei din Oradea, s-a săvârşit Vecernia cu Litie.

Slujba a fost oficiată de un sobor de patru preoţi, părinţii parohi, părintele vicar Vasile Bota şi părintele dr. Ion Alexandru Mizgan, dimpreună cu pr. vicar Augustin Lucian şi pr. Ioan Gudea.
La sfârşitul slujbei, fără să realizăm că s-a încheiat, membrii corului D'al Segno au intrat cântând în biserică, primii care şi-au făcut apariţia din mulţime au fost cunoscuţii şi îndrăgiţii solişti Florin şi Florina Mariş Hinsu, cadre didactice universitare la Facultatea de Muzică. Aliniaţi în faţa altarului, membrii Corului D'al Segno, dirijat de dl prof. Valentin Lazăr, ne-au încântat cu un buchet de colinde româneşti tradiţionale, dar nu numai. Bucuroşi de vrednicii colindători, credincioşii, prezenţi în număr mare la slujba din seara de Crăciun, au aplaudat ca la un adevărat spectacol, iar la final, părintele vicar Vasile Bota a rostit un cuvânt de învăţătură, a mulţumit distinşilor invitaţi şi ne-a poftit pe toţi în biserica de jos; aici, potrivit bunelor rânduieli, preoţii şi credincioşii au colindat împreună în seara sfântă, iar gazdele bune i-au omenit pe colindători cu câte o coroniţă cu susan şi un pahar de vin fiert, după preferinţă...
„Cu adevărat mare este această seară!"
„Iubiţi credincioşi, cu adevărat mare este această seară, pentru că s-a întrupat Fiul lui Dumnezeu; Fiul lui Dumnezeu, din iubire nemărginită faţă de oameni, s-a făcut om ca să mântuiască neamul omenesc. În seara de Crăciun am săvârşit slujba Vecerniei împreunată cu Litia, iar iată, la sfârşit, bucuria sărbătorii este sporită, este luminată de prezenţa Corului D'al Segno din Oradea, dirijat cu multă dăruire de maestrul, profesorul Valentin Lazăr, prin participarea excepţională a soliştilor Florin şi Florina Mariş Hinsu.
Le mulţumim din suflet pentru această bucurie şi vă dorim tuturor sărbători fericite şi să împlinim şi rânduiala noastră de aici de la biserică: cu toţii vă invităm să coborâţi în biserica de la demisol, şi să închinăm cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului şi al colindului nostru sfânt şi străbun, câte un pahar de vin şi să gustăm câte o coroniţă cu susan. Sărbători fericite!", a conchis părintele vicar Vasile Bota.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Vecernia cu Litia şi colinde cu corul Dal Segno la „Sf. Ap. Andrei”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 8 iulie 2020