Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„C.E.R.C. DE. APTITUDI.N.I. - CrEaRea, Corelarea și DEzvoltarea APTITUDInilor Necesare pentru trecerea la viața actIvă”

Marţi, o nouă întâlnire în cadrul proiectului

„C.E.R.C. DE. APTITUDI.N.I. - CrEaRea, Corelarea și DEzvoltarea APTITUDInilor Necesare pentru trecerea la viața actIvă”

„Bucuria sărbătorilor de iarnă trebuie regăsită în fiecare acțiune întreprinsă de noi toți.

Miros de sărbătoare la fiecare pas și în fiecare loc", a spus doamna decan conf. univ. dr. Gabriela Bologa la întâlnirea din data de 16 decembrie 2014, cu studenții de la programele de studiu Contabilitate și Drept de la Universitatea Agora, studenți înscriși în proiectul: „C.E.R.C. DE. APTITUDI.N.I. - CrEaRea, Corelarea și DEzvoltarea APTITUDInilor Necesare pentru trecerea la viața actIvă", Contract nr: POSDRU/161/2.1/G/137526.
Experții din cadrul proiectului, însoțiți de către doamna decan Gabriela Bologa de la Facultatea de Drept și Științe Economice din cadrul Universității Agora au prezentat în fața studenților înscriși în proiect până la acest moment, stadiul de implementare al proiectului și efectul pe care acest proiect îl are în rândul studenților. S-a precizat faptul că este foarte importantă implicarea studenților în activitatea Întreprinderii Simulate înființate în cadrul proiectului, întreprindere la care și-au început stagiul de practică o parte dintre studenții înscriși în proiect.
Experții pe termen lung pentru selecția grupului țintă au pus la dispoziție tuturor studenților prezenți materiale de informare în ceea ce privește Întreprinderea Simulată și avantajele oferite de stagiul de practică într-o întreprindere simulată și au precizat faptul că această oportunitate de a realiza un stagiu de practică într-o întreprindere simulată, dată de proiectul în care sunt înscriși, este benefică pentru fiecare dintre ei deoarece pot acumula experiență pe domeniile de studiu și astfel pot să-și găsească mai ușor o direcție pozitivă în traseul lor profesional.
Administratorul unei firme reale cu care s-a încheiat un acord de parteneriat pentru întreprinderea simulată, prezent la eveniment, a precizat faptul că, întreprinderea pe care o administrează, care are același profil cu Întreprinderea Simulată, oferă tot suportul practic pentru întreaga  activitate desfășurată în cadrul Întreprinderii Simulate și că fiecare pas în activitatea din Întreprinderea Simulată va fi un punct forte în cariera fiecărui participant.
Și pentru că spiritul de sărbătoare a fost prezent la această întâlnire și fiecare activitate este răsplătită, experții din cadrul proiectului au amintit studenților din grupul țintă că în urma participării la activitățile proiectului, fiecare student o să primească  o subvenție de 900 lei.
În încheierea întâlnirii experții coordonatori de la cei doi parteneri implicați în proiect a precizat că activitățile proiectului se desfășoară în conformitate cu graficul de activități și cu cererea de finanțare a proiectului urmărindu-se atingerea obiectivelor proiectului și a indicatorilor prevăzuți.
Studenții au fost felicitați pentru activitatea desfășurată în cadrul proiectului până la acest moment și întâlnirea s-a încheiat cu urări specifice în prag de sărbătoare.
La mulţi ani din partea echipei de implementare a proiectului:
"C.E.R.C. DE. APTITUDI.N.I. - CrEaRea, Corelarea și DEzvoltarea APTITUDInilor Necesare pentru trecerea la viața actIvă"!
www.cercdeaptitudini.eu
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dziţac
 

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021